New York főügyésze vizsgálja a Garner-ügyet

2014. december 09. 12:20

Eric Schneiderman New York-i főügyész vizsgálódna a rendőri intézkedés közben elhunyt Eric Garner ügyében.

2014. december 09. 12:20

A New York-i főügyész, Eric Schneiderman a Garner-ügy nyomán maga vizsgálna ki minden olyan esetet az államban, amikor rendőrök végeztek fegyvertelen civilekkel. Július 17-én Daniel Pantaleo New York-i rendőr igazoltatta Eric Garnert, aki a gyanú szerint zárjegy nélküli cigarettát árult. A fegyvertelen, egyébként Garner az intézkedés közben a földre került, miközben Pantaleo fojtófogásban tartotta. A halottkém gyilkosságként értékelte a férfi halálát. A Staten Island-i vádesküdtszék korábban mégis úgy döntött, nem emel vádat a rendőr ellen.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. december 09. 22:38
Épp most találtam egy jó filmet a YT-on. https://www.youtube.com/watch?v=7eSwleYLgdc "Paul Kersey átlagos, nyugodt és boldog életet él feleségével és lányával. Építészként dolgozik és soha nem szerette az erőszakot. Az élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor szeretett feleségét rablók gyilkolják meg, lánya pedig katatóniába zuhan az események hatására. Nem sokkal később Paul egy kézifegyverhez jut, amely akkor is a zsebében lapul, amikor egy éjszaka őt is ki akarják rabolni. Egy lövés, és a rabló máris holtan terül el, Paul pedig rájön, hogy mit kell tennie. Attól kezdve az utcákat járja, veszélyes környékeken bóklászik és alig várja, hogy áldozattá váljon - és megvédhesse magát... Útját hullák szegélyezik, nem kíméli sem a piti zsebtolvajt, sem a kőkemény bűnbandák tagjait, miközben a rendőrség az önjelölt tisztogatót keresi." Majd futni engedik, mert a statisztikák a rablótámadások jelentős csökkenését mutatják az igazságtevőnek köszönhetően.
thymian
2014. december 09. 17:06
Hát, ez a fickó akkora darab állat volt, hogy a zsaruk eltörpültek mellette. Gondolom, ficánkolt egy kicsit, a zsaru meg még jobban fogta.
Akitlosz
2014. december 09. 14:39
Buta egy ország, amelyik felfegyverzi a civil lakosságot. Abból ez van, amit Amerikában folyamatosan látunk. Iskolások lövik szitává a tanáraikat, kislányok a lövészoktatójukat, autósofőrök az igazoltató rendőröket stb. stb. stb. Ez mire jó?
Akitlosz
2014. december 09. 14:36
Azért tisztességes, jóravaló emberek viszonylag ritkán esnek a rendőrök áldozatául, bár olyan is előfordul. Az a gond, hogy hiába fegyvertelen valaki a rendőr ezt nem tudhatja, s mivel Amerikában nagyon könnyű fegyverhez jutni a rendőr ebből indul ki, s mindenkiről azt feltételezi, hogy fegyvere lehet. Olyan is előfordult Amerikában, hogy sima közúti ellenőrzésnél AK-47-est vett elő a vezető és szitává lőtte a rendőrautót, s azt ordibált a rendőröknek, hogy öljék meg, akik kénytelenek voltak engedelmeskedni a felszólításnak. Itt a video az esetről: https://www.youtube.com/watch?v=LuOEJKiKELA Amerikában be vannak tojva a rendőrök a szabad fegyvertartás miatt, s emiatt néha előbb cselekednek, minthogy a tényállást tisztáznák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!