Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lemondott a Volkswagen-vezér

2015. szeptember 24. 11:25

Martin Winterkorn Volkswagen-vezér lemondott, miután kiderült: a cég csalt az amerikai környezetvédelmi teszteken. A cég szerint a vezérigazgató erről nem tudott.

2015. szeptember 24. 11:25

Sikert sikerre halmozott az egyik legjobban kereső német menedzser, Martin Winterkorn Volkswagen-vezér az elmúlt években, most mégis lemondásra kényszerült, miután kiderült: az általa irányított vállalat csalt az amerikai környezetvédelmi teszteken. Berthold Huber, a cég felügyelőbizottságának elnöke szerint Winterkorn nem tudott a csalásról.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. szeptember 24. 18:28
Nem lennénk a Mandin ha ki-ki fantáziájától és konteó érzékétől függően ne kreált volna ennek a sztorinak egy világpolitikai narratívát. Maga a manipulált szoftver hogy úgy mondjam nem lep meg, mégis, ki gondolja józanul hogy egy minimum másfél tonnás, mindenféle felesleges csilivili biszbasszal telepakolt családi autó úgy megy mint egy disznó, mint ahogy tíz-húsz éve sportautók mentek, és közben annyit fogyaszt gázolajból mint egy nagyobbacska robogó, és mindeközben rózsaszín Hello Kitty felhőcskéket ereget. Mondjuk az sem zavart sok mindenkit hogy a szabványos EU fogyasztási ciklusmérés úgy elszakadt a valóságtól, hogy az autók a katalógusértékeknél minimum 30, de inkább 50 %-kal többet fogyasztanak, érdekes módon ebből nem lett parasztlázadás. De érzem a hiányérzetet hogy mikor tudom összegombolni a technológiai csalást a menekültekkel, hát tessék: ugyanolyan képmutató az EU szabályozási rendje, akár környezetvédelemről, akár fogyasztóvédelemről, akár az EU határok védelméről van szó: látszat-jogalkotás, hogy ki legyen törölve a fizetett jogvédők szeme, meg képmutató politikusok verhessék rá magukat hogy milyen fasza csávók voltak hogy átvitték a jogalkotáson, közben mindenki szarik mindenre.
tango47
2015. szeptember 24. 17:44
Az az igazság, hogy meg sem lepődik ma már az ember, hogy ilyen multicégek is csalnak, lopnak, hazudnak és mindehhez még szoftvereket is gyártatnak maguknak. A két-három év után bedöglő és javíthatatlan gépek is (nyomtatóktól a személygépkocsikig) jó bizonyítékok arra, hogy nincs határa a profitéhségnek. Gyerekeink, unokáink bele fognak fulladni a szemétbe.
Akitlosz
2015. szeptember 24. 16:17
A VW konszern még pár mindennapos trükkje: 1. A termelési, minőségi adatokat mutató rendszerek, kijelzők, ha egy nagyfőnök vagy egyéb "nagy ember" érkezik látogatóba, akkor hamis, ujjból szopott, a valóságosnál sokkal jobb adatokat mutatnak. Informatikailag van megbuherálva ilyenkor a rendszer. 2. Az a hiba, ami fél órán belül javítható a rendszerben, nem a valóságban, hanem csak papíron, a rendszerben, az nem számít hibának a statisztikákban. 3. Kész autókat gyártatnak az EU-n kívül, azokat pár darabra szétszedve autóalkatrészként hozzák be az EU-ba, ahol gyorsan újra összerakják azokat és eladják Made in Germany autókként. Ezáltal megspórolnak egy halom vámot és ráadásnak sokkal olcsóbban gyártották le az autót, mintha Németországban tették volna. A vevők meg azt hiszik, hogy Németországban gyártott autót vettek, pedig nem, hanem Kelet-Európában gyártottat.
Akitlosz
2015. szeptember 24. 16:06
"A cég szerint a vezérigazgató erről nem tudott." Hanem ki tudott róla? Mondjuk el is hiszem, hogy nem tudott róla, mert a VW cég úgy működik, mint a Hofi kabaré malacos tervgazdasága. Lentről felfelé hamisítják az adatokat, így aki egyre feljebb van a ranglétrán ő egyben egyre távolabb is a valóságtól. Az adatok manipulálása, az átvágás mindennapos gyakorlat a VW konszernnél. Mindenki a saját főnöke elvárásainak akar megfelelni, s ugye a főnököknek is van főnökük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!