Ilyen, amikor felszállás után váratlanul kinyílik a repülőgép ajtaja és te éppen nagyon közel ülsz hozzá (VIDEÓ)

2023. január 13. 16:43

Kisebb tárgyakat szippantott ki a fedélzetről a légáramlat, az utasok -41 fokban ücsörögtek.

2023. január 13. 16:43
null

Röviddel a felszállást követően részben kinyílt az orosz Ir Aero légitársaság Antonov An-26-os repülőgépének fedélzetén a hátsó raktérajtó, írta meg az Airportal.hu. A szaklap beszámolója szerint az incidensben érintett repülőgép a kelet-szibériai Jakutszk közelében fekvő Magan repülőtérről szállt fel és Magadanba tartott 25 emberrel a fedélzetén. 

Bár nem az utasokat kiszolgáló, hanem a teheráru rakodására használt ajtó nyílt ki részlegesen, az esemény közvetlenül érintette a fedélzeten tartózkodókat, mivel

ezen a típuson az utas- és csomagteret nem fal, csupán egy függöny választja el egymástól. 

Ennek megfelelően az esetet követően meglehetősen huzatos lett az utastér is. A helyzetet nehezítette, hogy híradások szerint (talajszinten) -41 Celsius fok uralkodott az esemény időpontjában. 

A szokatlan (és a repülésbiztonság szempontjából meglehetősen kényes) pillanatokban néhány utasnak eszébe jutott, hogy dokumentálja a történteket, így a világhálón több videó is fellelhető az esetről. Látható például, ahogy az említett függönyt csapkodja a huzat, illetve, hogy a meghibásodott ajtó mellett keletkezett résen néhány kisebb tárgyat szippant ki a légáramlat. 

Az incidens során személyi sérülés nem történt. Az Airportal.hu beszámolója szerint a repülőgép személyzete azonnal a visszafordulás mellett döntött, és később biztonságosan leszállt az indulási repülőtéren. Az esemény okainak kivizsgálását megkezdték az illetékes hatóságok. 

Az esetről készült felvételek egyike itt megtekinthető: 

Nyitóképünkön a légitársaság egyik Antonov An-26 típusú repülőgépe látható. A fotó forrása az IrAero hivatalos Facebook-oldala.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veszettfejsze
2023. január 15. 00:39
A szankciók működnek.
miles1
2023. január 13. 22:46
szép kép. Kár, hogy nem An 26-os....
NullaSalus
2023. január 13. 20:02
Orosz? -41 fok? Felhúzták a trikót.
letsgobrandon
2023. január 13. 19:58
És ??? aki nem buzi az kibírja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!