Háború és klíma: egy ország éves kibocsátásával szennyez az orosz-ukrán háború – Litkei Máté a Mandinernek

2023. augusztus 17. 17:07

A háborúnak a klímára is hatása van: nem „vegán” tankok küzdenek a harctéren, a háború körülbelül Belgium éves kibocsátásával egyenértékű többletkibocsátással jár. Kellenek-e az akkugyárak? Valóban ránk marad majd az összes használt akkumulátor, és egy lerakat leszünk? Litkei Mátéval, az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatójával beszélgettünk.

2023. augusztus 17. 17:07
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

A műsor podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. augusztus 31. 18:12
A könnyitett uránu lövedékek valóságos tápszer a talajnak. Nem is alkotnak csatárláncot a klimaaktivisták , elébe feküdve a szállítóknak. De az LNG hajók orrára sem láncolják magukat. Attól függ mit tesznek ki fizeti öket.
bagira002
2023. augusztus 19. 15:51
Mocskos kommunista Merkel a lég-környezet legszennyezőbb a kommunista pribékje , Európából az orosz gázt kitiltotta a legtisztább atomenergiát német atomerőműveket bezáratta , közben Németországban a légszennyező környezet szennyező lignitbányákat megnyitotta. Közben suttyomban orosz gázt indiai tankerekből vásárol , amerikai cseppfolyós gázt 5x áron veszi . Ilyenek a brüsszeli kommunisták .
falcatus-2
2023. augusztus 18. 11:03
Folyt. T. Szerkesztőség ! Orwell kézscsókjait küldi!
falcatus-2
2023. augusztus 18. 11:02
Folyt.. Van még pár tízezer a neten ugyanilyen magasan kvalifikált tudósoktól. Egyet ezek közül szerettem volna idetenni egy nagyon ütőset, egy azóta elhunyt, klímakutatásban, légkörfizikában kiemelkedő szakmai múlttal rendelkező amerikai professzor hölgytől .Ezt annak idején úgy legalább 10-12 (15,) éve magyar(már megszűntetett klímával (is) foglalkozó "zöld"fórum oldalon olvastam. Nem találom, de nem adom fel. Sajnos egyelőre nem jut eszembe a hölgy neve, de ami késik nem múlik:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!