Tilos koldulni Pécs belvárosában

2010. március 18. 16:32

Akár 30 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak a közterület-felügyelők mostantól arra a koldusra, aki Pécs történelmi belvárosában kéreget. A pécsi közgyűlés csütörtöki rendeletével az erőszakos kéregetők után ugyanis a néma koldusokat is kitiltotta ki a belvárosból.

2010. március 18. 16:32
Rendeletben tiltotta meg a kéregetést a történelmi belvárosban Pécs önkormányzata. Az erőszakos koldulást elviekben már eddig is büntették, mostantól azonban már a „néma kéregetés” is tilos. A csütörtökön elfogadott rendelet szerint a szabályozás lényegében az egész történelmi belvárosra vonatkozik. Aki vét a szabály ellen, azzal szemben a közterület-felügyelők helyszíni bírságot szabhatnak ki. Ha szabálysértési eljárás indul, a büntetés akár 30 ezer forint is lehet.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elGabor
2010. március 18. 19:19
Nagyon helyes, régen meg kellett volna lépni. 1) Ma nem lehet úgy végigmenni a főutcán, hogy kétszer-háromszor le ne szólítanák az embert, de nyáron egy kávéra sem lehet leülni úgy, hogy negyed óra múlva valaki oda ne jönne kunyerálni (és gyakran jó erőszakosan, különösen egy kéretlenül zenélő fickó tud kellemetlen lenni). 2) A koldusok gyakorlatilag egytől egyig tartott emberek, a pénzük nagy részét elveszik tőlük a "főbérlők" (pl. a Nagy Flórián utcában van egy nagyrészt cigányok lakta udvar - többen ott élnek az összekoldult pénzért). Ami megmarad, abból olcsó bort vesznek és délutánra már alaposan beállítva szólítják le az embereket. 3) Összerondítják a növényeket a közparkokban; a Flórián tér közepe valami tragikus. Most meglátjuk, képesek-e ennek érvényt szerezni, merthogy rendőrt még a belvárosban is alig látni, csak tilosban parkoló autók bírságolásával elfoglalt közterületfelügyelőket. Egyáltalán, hét-nyolc éve még nem voltak, csak úgy 2005-2006 körül kezdtek megjelenni, és most már nagyon irritálók. Ja és mindjárt zsuppolják majd ki az álhumanistákat is, akik ezen felhördülnek. ;)
kanpalisoda
2010. március 18. 17:50
Kultúrális főváros! Nem inkább potyemkin falu?
trust
2010. március 18. 16:55
Gyerekek, hát mondja már meg nekem valaki, hogy egy koldustól hogyan szedik be a 30 ezer forint bírságot? Ugyan már, ez egy hülyeség, valami mást kellene ez ellen tenni, mert ezen csak nevetni lehet.
Cavinton
2010. március 18. 16:54
A néma koldulást szerintem hülyeség volt betiltani. Az erőszakos kéregetés betiltása teljesen indokolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!