Hívek vs. koldusok Zalaegerszegen

2010. július 13. 10:57

A zalaegerszegi Mária Magdolna templom előtt egyre több a kéregető, akik zaklatják a templomba igyekvőket, időnként még a misék rendjét is felforgatják.

2010. július 13. 10:57

„Azzal kapcsolatban nem lehet kifogásunk, hogy szegény emberek a templom előtti téren kéregetéssel próbáljanak meg pénzhez jutni, ám az érintettek viselkedése egyre több problémát okoz bent a templomban is” - nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Stróber László, a megyeszékhelyi főplébánia lelkipásztora. „Előfordult, hogy az esketésre érkezett menetnek kellett átvergődnie rajtuk, esténként pedig rengeteg szemét, zömében üres palackok maradnak utánuk. A kellemetlenségeket tetézve pedig tettek már kárt is a templomi berendezésben” - említett példákat. 

Kovács Gábor, a város jegyzője szerint Zalaegerszegen nem szabályozza önkormányzati rendelet a koldulást. Rendőrségi jelzés alapján a zaklató koldusok ügyében több szabálysértési eljárás is folyamatban van, de ezek kivétel nélkül a bevásárló központok parkolóiban történtekre vonatkoznak. „A nagytemplom környékére a közterület-felügyelőknek kell majd nagyobb figyelmet fordítaniuk” - tette hozzá. Az ott tanyázó kolduscsapat tagjai a Zalai Hírlapnak azt mondták; tudják, hogy jelenlétükkel sokakat zavarnak, de a placcot emiatt nem adhatják fel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. július 14. 08:32
Ez nem csak Zalaegerszegen probléma. Teljesen elfogadnám, hogy egyes szegények, a keresztényi gondoskodásra alapozva a templomok előtt alamizsnáért folyamodnak. De mikor végigbalhézzák a szentmisét, a templomkapuban isznak, hugggyoznak, káromkodnak és agressziven lépnek fel a templomba/-ból igyekvőkkel szemben - na akkor azt mondom, állj! Márpedig sajnos ez a gyakoribb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!