Nem épül a győri csarnok, a SYMA-ban lesz az Eb

2011. szeptember 28. 10:39

Elegendő támogatás hiányában visszavonta a tervezett sportcsarnok tervpályázatát Győr önkormányzata, így ehelyett a budapesti SYMA-csarnokban rendezhetik meg a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság egy csoportjának küzdelmeit.

2011. szeptember 28. 10:39

Visszavonta a tervezett multifunkcionális csarnok tervpályázatát Győr önkormányzata, így a vidéki nagyváros helyett a budapesti SYMA-csarnokban rendezhetik meg a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelmeit. A horvátokkal közösen elnyert kontinensviadal helyszíneként a Győrben tervezett aréna mint lehetséges helyszín szerepelt, tartalékcsarnoknak a magyar szövetség a budapesti SYMA-csarnokot jelölte meg.

A győri önkormányzat kedden döntött úgy, hogy visszavonja a multifunkcionális csarnok tervpályázatát, mivel a társasági adóra vonatkozó kedvezmények mellett sem lenne elegendő a megépítéshez szükséges támogatás. A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózási kérdések nyitottsága miatt a győri önkormányzat egymaga felelősségteljesen jelenleg nem vállalhatja egy olyan létesítmény megépítését, amely miatt hosszú éveken keresztül nem lenne forrás semmilyen más fejlesztésre - derült ki az MTI-hez eljuttatott közleményükből.

A 2014. december 7. és 21. közötti Eb másik három magyarországi helyszíne Veszprém, Debrecen, illetve a Papp László Aréna lesznek. A horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!