Százmillió a NATO-radarért

2011. október 21. 16:55

Százmilliós támogatást kap a Tolna megyei Medina község a NATO-radarállomásért az államtól.

2011. október 21. 16:55

Százmillió forintos támogatást nyújt 2014-ig infrastrukturális fejlesztésekre a Honvédelmi Minisztérium (HM) Medinának, ahol a következő két évben a NATO számára elfogadható, új radarállomás épül.

Az erről szóló keretmegállapodást, valamint az idei, 25 millió forintos támogatásról szóló szerződést pénteken írta alá a Tolna megyei községben Hende Csaba honvédelmi miniszter és Vén Attila (Fidesz-KDNP), Medina polgármestere.

Az évek óta tartó helyszínkeresés után a HM márciusban közölte, hogy Medinán talált helyet a harmadik radarállomásnak. A minisztérium akkori közleménye szerint a helyszín sem nem természetvédelmi, sem nem lakott terület. A lokátort eredetileg a Zengőre, majd a Tubesre tervezték, de a tiltakozások miatt egyik helyen sem épülhetett meg.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. október 22. 10:41
No most csak ennek az esetnek a kapcsán: Hát csoda, hogy Magyarország megbízhatatlan partner, szart se érő "szövetséges" mindenki szemében? Naná, hogy egy ilyen vezetésű országot nem szavaznak be a BT-be. Hiszen a szerződéseit is képtelen teljesíteni. :(((( Az elhülyített taplóagyúak minden baromságot bevesznek, ész, hozzáértés, szaktudás nélkül szajkózzák a zöldségeket. Hogy a bánáti bazsarózsás kurva anyját már mindegyik bérrettegőnek...
blogen
2011. október 21. 18:17
Itt van, hogy mi volt a zengői terv és hogy hozzávetőlegesen mit lát majd a lokátor Medinából (saját becslés): http://img840.imageshack.us/img840/2149/medina2.jpg
blogen
2011. október 21. 18:06
Kár, hogy a helyszín 100%-ban alkalmatlan. Ennyi erővel el is áshatnák, akkor se lenne rosszabb a kilátás mint a sióvölgyi Medinából, ahonnan semmit nem látni. Ez kábé olyan, mintha vennénk tankot motor nélkül, vadászgépet szárnyak nélkül, távcsövet lencsék nélkül. A medinai lokátor esete jól mutatja a liberális hazaáruló jaffások hozzáállását a honvédelemhez, a beleszarást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!