Bevándorlás: taxisokat is ellenőriz a NAV

2015. augusztus 14. 13:59

A rendőrség korábbi közleménye szerint illegális bevándorlók Magyarországon történő szállítása törvényellenes, így a NAV a taxisokat ilyen szempontból is ellenőrzi a rutineljárás mellett. A gyanús járműveket akár meg is állíthatják és ha ilyen tevékenységre utaló jeleket találnak, a hatóság feljelentést tesz.

2015. augusztus 14. 13:59

Nyári akciósorozatának részeként a taxisokat is ellenőrzi az adóhatóság, főleg a személyszállítók kedvelt gyűjtőterületein, a pénzügyőrök pedig az úton lévő gépjárműveket is megállíthatják, és ha az ellenőrzés során migránsok szállítására utaló körülményt észlelnek, a hatóság büntető feljelentést kezdeményez — közölte a Nemzeti Adó — és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a taxisok a nyugtaadás ellenőrzésére, a taxaméter kiíratására, adóhatósági adatmentésre számíthatnak. A NAV hangsúlyozta, annak megítélése, hogy illegálisnak számít-e, ha a taxis migránst szállít, nem az adóhivatal hatásköre ugyan, a rendőrség azonban idén márciusban kiadott közleménye szerint a menedékkérők Magyarországon történő szállítása jogellenes.

A NAV — függetlenül a szállított személy származásától — a taxamétert nem használó, nyugtát nem adó taxist egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja. Ha magánszemély fuvaroz utasokat üzletszerűen, engedély nélkül, az adóhatóságnak kell bizonyítania a rendszerességet, amennyiben ez bebizonyosodik, a NAV mulasztási bírság mellett, adóhiányként állapítja meg az eltitkolt jövedelmet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2015. augusztus 14. 17:02
Minden magyart jól meg kell szopatni, szét kell bírságolni, le kell csukni. Az illegális határátlépőnek ezzel szemben havasra kell szopkodni a faszát, ingyenes orvosi ellátással, ingyenes busszal, ingyenes zuhanyzóval, ingyenes WC-vel, ingyenes pelenkázóval, ingyenes kurva anyjával. Lehetőleg pénzt is kell neki adni. Valaki hadd érezze már jól magát ebben az országban, ha már a bennszülöttnek ez nem adatik meg!
MINDEN SÉMIT KIRAKNI EURÓPÁBÓL
2015. augusztus 14. 15:17
Bevándorlás - ellenőriz a NAV NAV??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Ezek szerint: VALÓJÁBAN NINCS SEMMILYEN JOGSZABÁLYUNK, ami lehetővé tenné, hogy a RENDŐRSÉG kontroll alá vonja és megfékezze ismeretlen idegen tömegek császkálását az országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!