A hülyítésről

2015. szeptember 29. 14:17

A kommunikációs igazgató – már csak funkciójából adódóan is – havonta legalább egyszer késztetést érez, hogy megszólaljon a migránsok kérdésében.

2015. szeptember 29. 14:17
Sebes György
Sebes György

„A kommunikációs igazgató - már csak funkciójából adódóan is - havonta legalább egyszer késztetést érez, hogy megszólaljon a migránsok kérdésében. Egy szegedi konferencián például azt is cáfolni kívánta, hogy a bevándorlók később munkaerőt jelenthetnek azokban az országokban, ahol letelepednek. Állítása érzékeltetésére pedig azt találta mondani, hogy »akik most csónakokon jönnek Európa felé, azok alapvetően nem Teller Edék«. Értjük mi, hogy ez csak afféle allegória akar lenni, ám meglehetősen sánta és szerencsétlen. Az amerikai hidrogénbomba egyik atyjának ugyanis származása miatt kellett elhagyni - a fasizmus elől menekülve - hazáját, persze nem csónakon, éppen Európától távolodva. S persze rajta kívül sokan kényszerültek ugyanerre - neves és névtelen emberek -, akiket az esetek túlnyomó többségében befogadtak ott, ahová mentek.

Tisztában vagyunk vele, a jelenlegi helyzet egészen más, mint az akkori. Éppen ezért sem okos dolog ilyesmikkel érvelni (bár éppen Kocsis Mátétól tudhatjuk, hogy nem mindenki Teller Ede - ha értik, mire gondolunk). Említett előadásában a fideszes politikus azt is elújságolta, hogy a régi pompájában ragyog immár kerülete egyik éke, a II. János Pál pápa (korábban: Köztársaság) tér. Kocsis ugyanis augusztus elején a Facebookon azzal fájdította az őt olvasók szívét, hogy a téren lehetetlen állapotok alakultak ki. »A népvándorlók sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen« - írta. Utóbb aztán kiderült, hogy a helyzet egyáltalán nem annyira katasztrofális, mint ahogy lefestette, de propaganda-feladatát ezzel természetesen teljesítette. Valószínűleg ennek az esetnek is szerepe lehetett abban, hogy arra a következtetésre jutott, miszerint nem lehet hülyének nézni az embereket.

Csakhogy saját maga és pártja beidegződésein nem képes túllépni. Ezért próbálkozik újra. Ezúttal Tellerrel.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. szeptember 30. 07:54
Vicces mikor a Népszava a hülyítésről értekezik.
Peter8811
2015. szeptember 29. 20:19
Sebes elvtárs, már csak egy kicsit kell várnod és neked is jó lesz Mondta Kovács elvtárs miután leszállt Évi néniről.
Brigadéros
2015. szeptember 29. 19:15
A hülyítésben a Népszava nagyon jó!!!
puszika
2015. szeptember 29. 19:13
Ostoba vagy te Sebes! Az ellenzékről nem tud mit mondani mert nincs mit!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!