Gömöri adott kölcsön az MPB-nek a saját támogatására

2015. október 01. 11:01

Gömöri Zsolt maga adott kölcsön a Magyar Paralimpiai Bizottságnak három millió forintot, hogy az MPB ugyanezt a pénzt neki adhassa, mint vissza nem térítendő támogatást – tudta meg a HVG, amely azt írja, Gömöri szerint ő is csak kölcsön kapta a pénzt. Az MPB tehát úgy adott három millió támogatást az elnöknek, hogy közben el is adósodott irányába ugyanennyivel.

2015. október 01. 11:01

A HVG még a nyáron megírta, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság által saját elnökének adott vissza nem térítendő támogatást, amely eleve botrányos tényként került a sajtóba, villámgyors ügyintézéssel nyújtotta a szervezet. Most újabb részlettel szolgál a lap, azt írják, Gömöri maga adott kölcsön az MPB-nek három milliót, mert a szervezetnek nem állt rendelkezésére elég pénz, hogy a támogatást folyósítsa. 

A HVG megszerzett ugyanis egy időszaki pénztárjelentés elnevezésű dokumentumot, amelyből kiderül, néhány héttel a három milliós támogatás felvétele után Gömöri ismét felvett három milliót a szervezettől, méghozzá „kölcsön visszafizetése” jogcímén. A lap névtelen informátora elmondta, erre azért volt szükség, mert amikor Gömöri a támogatást kapta, az MPB likviditási gondokkal küzdött.

Az MPB tehát úgy adott három millió támogatást az elnöknek, hogy közben el is adósodott irányába ugyanennyivel. Amikor pedig érkezett elég pénz a szervezet számlájára, Gömöri visszavette a kölcsönadott összeget. A HVG hozzáteszi: a művelet jogszerűnek tűnik.

Az időközben már sikkasztással gyanúsított Gömöri Zsolt így reagált a HVG-nek: 

Megkeresésében feltett kérdések mutatják tájékozottságát. Valós tény, hogy 2012 januárjában – baráti kölcsönt igénybe véve – nagyobb összeget fizettem be az MPB számlájára azzal a céllal, hogy a jogszabályok által biztosított és az elnökségi döntés értelmében, a végtörlesztéssel kapcsolatos munkáltatói szociális feladatokat is teljes körűen és határidőre elláthassuk.

A befizetés további oka volt a likviditási egyensúly fenntartása, amire minden év elején kiemelten figyeltünk annak érdekében, hogy a sportfeladatok, programok, ne sérüljenek és a rendkívüli munkavállalói támogatás is megvalósulhasson. Ezért vállaltam, hogy ezen forrásszegény időszakban ezt a problémáját is megoldom az MPB-nek. Az eljárás során sem jogszabály, sem sportprogram nem sérült, befizetésemmel a feladat ellátása biztosított volt. Ahogy az MPB likviditása engedte, a befizetett összeg visszafizetése megtörtént.

Gömöri Zsolt egyébként továbbra is részt vesz a Magyar Paralimpiai Bizottság munkájában, igaz, már nem mint elnök, hanem mint tagszervezetek küldötte. 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2015. október 01. 13:57
Pitiáner...
Csigorin
2015. október 01. 12:58
Te Jozsi, adj egy cigit! Nincs. Najo, akkor ragyujtok az enyembol, de holnap megadod!
komondor
2015. október 01. 12:05
Dajcs nem tudott semmiről:-)))))
Energetikus
2015. október 01. 11:52
ha ez igaz, akkor minden paralimpista és minden ügyész, bíró, rendör, de mondanám minden magyar ember ... - egyszer fénéken rúghatná a jajdebecstelen urat ... - a Deutsch Tompikát meg kétszer is ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!