Tilos horgászni Zala megyében a határ közelében

2015. október 02. 11:12

Csütörtök délután óta tilos horgászni és halászni a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon, mivel a horgászok és a halászok zavarnák a rendőrök és a honvédok munkáját.

2015. október 02. 11:12

A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon – tájékoztatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken az MTI-t.

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, ami a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes. A felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatják a horgászok és a halászok.

Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak az illegális bevándorlással összefüggő intézkedésként.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. október 02. 16:36
Az igazi ok:Ürgebőrbe öltözött migránsok jönnek ívni a sekély vizbe! Mindenki tegye el nyugodtan a kukacát a helyére!A tilalom megszüntetésig!
Energetikus
2015. október 02. 14:33
lesz még ott több nemszabad is ...
csuka
2015. október 02. 13:24
Nehogy megzavarja valaki a beözönlők kiszolgálását? Élni még szabad? A lakásainkat mikor kell átadni a vadaknak? CSAK A FIDESZ ! CSAK A FIDESZ(DSZ) ! CSAK A FIDESZ(DSZ) MAFFIA ! CSAK A FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA !
Laibach
2015. október 02. 12:41
Vigyázni kell nehogy ráraboljon a villantóra egy mezítlábas "afrikai harcsa"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!