Háromszor is volt már Abháziában Kovács Béla

2017. július 05. 10:05

Korábban már háromszor is volt Abháziában Kovács Béla, de állítása szerint jelenleg Brüsszelben tartózkodik. A Jobbik politikusa elmondta: az ügyészség előtt azért nem tudott megjelenni, mert az abház tengerparton elfeketedett a lába és nem tudott ráállni. Hozzátette, a hatóságokat nem tudta értesíteni, mivel a tartományban se internet, se telefon nincs.

2017. július 05. 10:05

Egyre bonyolultabb a Kovács Béla-ügy: Kedd reggel robbant be a hír, miszerint Kovács Béla Abháziában tartózkodik gyógykezelésen – a jobbikos politikus rövidesen cáfolta a Magyar Idők értesülését, és az aznapi újsággal fotózkodott Brüsszelben. Később Kovács Béla ügyvédje közölte: az EP-képviselő valóban Abháziában van. Szerda reggel pedig Kovácsot a Népszavának sikerült elkapnia egy interjúra. Ebben azt nyilatkozta, hogy bár most Brüsszelben dolgozik, de korábban már háromszor is volt az oroszpárti de-facto államban.

A Népszava kérdésére Kovács elmondta: hivatalos meghívással volt Abháziában, ahol Európáról tartott előadást. Összesen háromszor utazott az Oroszországgal határos tengerparti tartományba, ahol többek között korábban független választási megfigyelő is volt.

Hozzátette, a kihallgatásra azért nem tudott hazautazni, mert az abház tengerparton belelépett valamibe, elfeketedett a lába és nem bírt ráállni. Emiatt kórházba kellett szállítani, ezért hagyta ki a kihallgatást. Leszögezte, mivel Abháziában se internet, se telefon nincsen, így erről nem tudta értesíteni a magyar hatóságokat sem. Egyúttal megígérte, július 19-i kihallgatásán immár biztosan meg fog jelenni az ügyészség előtt.

Ugyanakkor a kémkedési ügyről elmondta, hogy szerinte a vád egészen biztosan nem fog megállni a lábán.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarben
2017. július 05. 17:57
A bayer zsoltis cikkhez már megírtam a véleményem, de mivel itt is "ezerrel" megy a csúsztatás, hát tessék (ide is leírom): copy paste:) - "Amikor orbánt szembesítették azzal, hogy ő is sorospénzen tanult anno, akkor orbán olyasmit válaszolt, hogy a "kommunizmusban óvodás is volt" Ez alapján, és ettől függetlenül is: Most! lényegtelen, hogy Kovács Béla hol volt június 23- án, (vagy, hogy ki mit nyilatkozott akkor), mert A fideszes sajtó TEGNAP! közölte azt, hogy Kovács Béla TEGNAP! Abháziában tartózkodott, és ez nem felelt meg a valóságnak!" ráadásul - "Az ügyvéd nyilatkozata (szintén) 23-ára vonatkozott! KORÁBBAN SENKI NEM ÁLLÍTOTTA, hogy Kovács Béla júliusban is Abháziában lesz/van!" +info1: A mandíner is csúsztat, amikor azt írja: "Később Kovács Béla ügyvédje közölte: az EP-képviselő valóban Abháziában van" Ezt nem a tegnapi fideszes kamuhír bejelentése után közölte, hanem még korábban (23-ára vonatkozóan). +info2: Igaz, hogy az Európai Parlament két helyszínen, Strasbourgban és Brüsszelben tart plenáris üléseket (mely üléseken a politikai vitákat és szavazásokat folytatják le). De a plenáris ülés felszólalásai általában az állampolgároknak és a sajtónak címzett politikai üzenetek, a valódi munka, a jogszabály- tervezetek szakmai vitái a szakbizottságokban zajlanak le! Tehát hiába reklamálják egyesek, hogy nem is Brüsszelben kéne lennie, mert az ülések most Strasbourgban vannak, az nem cáfolja azt, hogy Kovács Béla a munkája miatt van ott ahol! (lásd kedden alig 30 ember volt jelen (a 751 képviselő közül) az ep. ülésen)
Qsza
2017. július 05. 17:36
Se telefon, se internet! B+ Béla, van olyan gyerekkori ismerősöm, aki Szuhumiban lakik. Szted hogyan lép be a Facebook-fiókjába, átbiciklizik Szocsiba? Ez akkor is hazudik, ha kérdez...
szavaztam
2017. július 05. 17:11
'se internet, se telefon nincs. ' hazugsag...intenet es telefon is van...
csuka
2017. július 05. 16:49
Nem értem mi lehet abban az érdekes, hogy éppen hol van most Kovács Béla. (Sok a FIDESZ csicskák közt a kukkoló hajlamú.) Engem az érdekel, hogy mit lop(ott) ma a Kedves maffiózó vajda és bandája ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!