Közösségi finanszírozásból éledne újra a Magyar Nemzet

2018. április 18. 16:47

A lap újságírói nem várnak befektetőkre, az olvasók segítségével indítanának hetilapot.

2018. április 18. 16:47

Minimális online hátterű, közösségi finanszírozásból megjelenő lapot indítanának a múlt héten megszűnt Magyar Nemzet újságírói – írja a Zoom.hu.

A lap utolsó főszerkesztő-helyettese a Zoom.hu-nak azt nyilatkozta, bár Ungár Péter vásárlási szándéka a Magyar Nemzetre fix, több nagyvállakozó is visszamondta támogatást. Ezért György Zsombor elmondta, nem várnak tovább külső befektetőre, inkább vékony online háttérrel indítanának hetilapot, csak ebben látnak jelenleg realitást.

György szerint ezt „aprópénzből” is meg lehet csinálni, és arra várnak, hogy jelentkezzen valaki, aki ennek elindításában segítséget nyújthatna. A leköszönő főszerkesztő-helyettes elmondta, ha összejön a terv, a hetilap éves előfizetési díja 20-25 ezer forint lenne, és heti 30 ezres példányszámot szeretnének elérni. „Egyelőre félnek a befektetők. Egy milliárdos nagyvállalkozó már majdnem igent mondott, de aztán visszalépett, mert szerinte öngyilkosság lenne ilyen politikai környezetben nekivágni. Félnek, de bízunk benne, hogy találunk valakit” – mondta György Zsombor.

Hozzátette: a kezdő alaptőke előteremtése után a lap önfenntartó alapon is működhetne, eleinte 15-20 kollégával kezdenének, majd ezt később bővítenék. A szombati tüntetésre gyártott szamizdat-számból 425 ezer forintjuk maradt, ezt azonban nem az új lap elindítására, hanem jótékony célra szeretnék fordítani.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. április 19. 11:30
Lányok-Fiúk azt még nem probáltátok meg hogy munkából is meg lehet élni, higgyétek el nem fog fájni.
Mich
2018. április 19. 11:17
Jól tönkretették ezt a lapot is (miközben azOrbánt okolják...) ...a maradékot meg dekára eladják...
tango47
2018. április 19. 11:01
Lassan tényleg a koldusok országa leszünk: a HVG, a 444, most a MN kunyerál adományokat (a fütyülős Juhászról nem is beszélve, aki lassan a havi bevásárlására is lassan adomány-gyűjtést rendez). Mi lenne, ha megpróbálnának az általuk istenített piacról megélni?
teljesenertelmetlen
2018. április 19. 08:27
Ez ugyanolyan, mint az Együtt kalapozása. Elég sokba fog kerülni a progresszíveknek ez a hobbi! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!