Nem jött be a Qubit tudományos jóslata a lélegeztetőgépek hiányáról

2020. április 04. 11:36

A 444.hu tudományrovata, a Qubit a lélegeztetőgépek elfogyását jósolta április 3-ra, persze feltételes módban.

2020. április 04. 11:36

„Egészen más viszont az előrejelzés! Napi 3 új esettel számolva április 3-án 70 körül fog tetőzni a regisztrált fertőzöttek száma, és utána 63 körül stabilizálódik. Az 1,4-es növekedési rátával viszont azt kapjuk, hogy ezen a napon már több mint 19 ezer fertőzött lesz, és csak néhány lezárt eset, és valamikor a nap végére elfogynak a szabad lélegeztetőgépek (2000 lélegeztetőgéppel számolva, Orbán Viktor miniszterelnök múlt péntek esti bejelentése alapján). Összehasonlításképpen: Kína 9 nap alatt ért el hasonló esetszámot, Olaszország másfél hónap alatt. Vagyis áprilisban már hasonló helyzet lehet itthon is, mint most Olaszországban, ahol az orvosoknak választaniuk kell, hogy melyik betegnek adják a lélegeztetőgépet” – írta a Qubit nevű „tudományos ismeretterjesztő” portál március 17-én.

Ma április 4-e van. Az igazolt esetek száma 678. Az intenzív ápolásra szorulók száma 150 körül mozog.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. április 05. 10:19
Libsi-bolsiknak nagyon fáj ez a 678-s szám. Lassan kezd derengeni a falon az Irás, az ördöngős Orbánbasinak a nemzetpolitika, a társadalompolitika, gazdaságpolitika mellett ez a járványpolitika is nagyon megy!!
Ezért regisztráltam
2020. április 05. 10:17
"Csak egy éjszakára küldjétek el őket."
Hunyadi Mátyás
2020. április 04. 18:27
A Qubit cikk címe: "Ha ilyen ütemben terjed a vírus.." Nem olyan ütemben terjedt. Ennyi.
matematikus
2020. április 04. 17:52
A címben is az van benne, hogy ,,Ha ilyen ütemben terjed a vírus''. Amiről már akkor sejteni lehetett, hogy nem fog, mert már akkor tettünk ellene, csak az adatokban még nem jelent meg a hatása. Egyébként akár még igaz is lehetett a címben leírt állítás. Ettől meg szerencsétlen a cikk, ami egy cikkük a rengeteg közül, és nem kellene úgy tenni, mintha más újságok, pl. a Mandiner ne írna rendszeresen ennél nagyobb baromságokat. Az viszont a Qubit részére elismerés, hogy felkerült a NER-céltáblájára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!