DK: A párok „külföldre menekülnek” a meddőségi klinikák „államosítása” elől

2021. augusztus 25. 13:17

Ráczné Földi Judit szerint tömegével jelentkeznek külföldi klinikákra a magyarok.

2021. augusztus 25. 13:17
null

A meddőségi klinikák államosítását bírálta a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerdai, online sajtótájékoztatóján. Ráczné Földi Judit azt mondta: a magyar párok „külföldre menekülnek” a döntés miatt. Bár a meddőségi magánklinikák „betiltásáról” szóló jogszabály csak jövő nyáron lép hatályba, hatása már most is érzékelhető: tömegével jelentkeznek külföldi klinikákra a magyar párok. A DK a döntést ésszerűtlenek, elvakultnak, középkori szemléletűnek tartja – közölte az előválasztáson induló politikus.    

Családbarát politika?

A magánintézmények kiesésével az állam nem lesz képes a feladatot ellátni. Ráadásul a meddő párok nem is kérnek ebből – jelentette ki –, hiszen tudják, hogy az állami ellátásban akár éveken át küldözgethetik őket ide-oda. Akik pedig már kimerítették a társadalombiztosítás által finanszírozott öt beavatkozást, azoknak valószínűleg bele kell törődniük abba, hogy sosem lesz gyermekük – mondta az ellenzéki politikus.

és a 2022-es kormányváltás után megadjuk azt a támogatást minden családnak, amitől Orbánék megfosztották őket az elmúlt több mint tíz évben" – fogalmazott Ráczné Földi Judit.

(MTI)

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. augusztus 25. 18:13
Ausztriából meg tömegek "menekülnek" Magyarországra a fogorvoshoz! :-D Amúgy tök logikus, és jellemző az emberekre, hogy az ingyenes ellátás elöl a fizetőshöz "menekülnek" ! Nem is értem, akkor miért aggódnak a szabadstradokért??? Hisz ezen logika alapján úgy is mindenki a fizetős strandra "menekül" majd! :-D
tetx
2021. augusztus 25. 18:13
Nem mondom hogy ne lehetne továbblépni Magyarországon a témában, de hogy pofátlanul hazudik az tuti. Amúgy meg külföldi meddőségi turizmus sok-sok éve létezik, és ez annak a törvényi szabályozásnak köszönhető, ami a Gyurcsány rezsimnek is megfelelt.
lendvaiildiko
2021. augusztus 25. 16:48
Érdemes megnézni zagyva programját a dk-s jelöltnek.... Ő maga a megtestesült kommunista álom. Előbb cukrászdában dolgozott, ma ő vezeti. Igaz ez még nem bécsi cukrászda, csak fehérvári, de ez a mi cukrászdánk... Pénzügyi végzettséget szerzett a cukrászda mellett, majd Fejér megye első számú egészségügyi szakértőjeként a következőket vállalja: Az a tervem, hogy létrehozunk egy városi Diagnosztikai Központot világszínvonalú berendezésekkel felszerelve (CT, MR, lézeres mammográfia, ultrahangos képalkotó eszközök). Olyan oltási programot szeretnék továbbá megvalósítani, ahol minden újszülött térítésmentesen juthat hozzá a nem kötelező, azonban ajánlott védőoltásokhoz, melyek több súlyos betegség megelőzését segítik, viszont a legtöbb ilyen vakcina nagyon drága. Nem ismert előttem, hogy mi van a Szent György Kórházban, de nehezen képzelem el, egy magyar megyében nincsenek diagnosztikai eszközök. Lehet, hogy központba szervezték eme eszközöket, de lehet, hogy egyes intézményekhez hozzárendelten lehet eme eszközökhöz hozzáférni. Ez a hülye még nem tudja, lehet vásárolni akár 500 CT-t, MR-t, de a limitáló faktor a megfelelő szakember megléte, vagy hiánya, a megfelelő informatikai, etc háttér biztosítása és működtetése. A hülye karácsony is mindenhova ct-t igért, úgy tűnik, bicigli sáv festésben jobb. A baloldal folyamatosan uszit a védőoltások ellen, no lám, most már ingyen adogatná a védőoltásokat.... Azt nem ígérte meg, hogy felépít egy olyan vaccina gyárat, mely kizárólag az usa és németország által kanonizált oltóanyagokat gyárt....
nyugalom
2021. augusztus 25. 16:45
Ez is egy bözsi-fele buta tehen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!