Malcolm Gladwell is előadást tart a Brain Baron

2022. szeptember 14. 13:32

A kanadai bestseller szerző arra ösztönzi a hallgatóságot, hogy szemléljék más megvilágításban a 21. század problémáit.

2022. szeptember 14. 13:32
null

A világ egyik legnépszerűbb írója, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzője idén a Brain Bar színpadát is meghódítja – olvasható a jövőfesztivál szervezői által kiadott közleményben.

„Malcolm Gladwell a világ egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő írója

aki briliánsan ötvözi a közérthető stílust a megkérdőjelezhetetlen tudományossággal és akit Barack Obama a mobilján hív fel” – ismertették

Magyarországi előadásában arra bátorítja majd a fesztiválozókat, hogy új megvilágításból szemléljék a 21. század legfontosabb problémáit, és elemzi a Z generáció jövőjét és az őket terhelő krízis hatásait is – hangsúlyozták.

Malcolm Gladwell előadása a jegyvásárlást követően is előzetes regisztrációhoz kötött. A helyszín befogadóképességének korlátai miatt a szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes már most regisztrálni, mielőtt elfogynak a szabad helyek. 

Húsba vágó kérdések a színpadon

A jövőfesztivál további húsba vágó kérdéseket is feszeget a színpadon. Varró László, a Shell globális szcenárióelemző csapatának vezetője és a Nemzetközi Energiaügynökség korábbi vezető közgazdásza vitába száll Pogátsa Zoltán közgazdásszal az energiaválság lehetséges hatásairól. Dr. Guld Ádám generáció szakértő pedig az egyik legfrissebb hip-hop felfedezettel, Pogány Indulóval vitatja meg a Z generáció jövőképének és példaképeinek hiányát.

Valamint Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok és junior világ- és Európa-bajnok úszó megannyi dobogó után a Brain Bar színpadjára lép, hogy a mentális egészség fontosságát hangsúlyozva bátorítsa a résztvevőket, hogy rálépjenek saját önismereti útjukra. 

A Magyar Zene Háza ad otthont a rendezvénynek

A Brain Bar tanárok és diákok számára idén is ingyenes. Az ingyenjegyekért a fesztivál honlapján található kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni. Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók.

A fesztivál szeptember 29-30. között nyitja meg kapuit a sokszorosan díjazott Magyar Zene Házában. A szervezők korábban már betekintést engedtek a Brain Bar jövőformáló előadói közé, együtt fesztiválozhatnak Deanna Marsigliesével, a Pixar kreatív zsenijével, a TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetőivel, valamint napjaink olyan meghatározó gondolkodóival, mint Dan Breznitz, Peter Boghossian vagy Yanis Varoufakis.   Malcolm Gladwell előadására ITT lehet regisztrálni – tudatták a szervezők.

Nyitókép: Brain Bar Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 14. 16:54
Ki ez az idióta?
I_Isti
2022. szeptember 14. 16:17
(Megjegyzem a tudományosság kritériuma a megkérdőjelezhetőség.)
I_Isti
2022. szeptember 14. 16:17
Barack Obama a mobilján hívja fel? Hú, akkor biztos nagyon okos és fontos enber...!
Meki Egér
2022. szeptember 14. 14:29
tipikus kevert fajú díszbohóc. Ha nem lenne félig nigger, senki nem adna neki díjakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!