Most kideríheti, mi állt több száz éve az otthona helyén

2022. december 01. 14:32

Pár kattintás is elegendő az időutazáshoz.

2022. december 01. 14:32
null

Bizonyára már többen elgondolkoztak azon, hogy mi állhatott évszázadokkal ezelőtt azon a helyen, ahol jelenleg laknak. Az ő kíváncsiságukat az Arcanum Térképek (korábbi nevén Mapire) nevű weblap elégítheti ki, amely különböző időszakok katonai és egyéb,

nagy felbontású, színes térképeket összegyűjtve mutatja, hogy nézett ki Magyarország vagy éppen Európa a XVIII., XIX. és XX. században.

Magyarország esetében egészen 1763-ig repülhetünk vissza, az Első Katonai Felmérés térképén még többségében németül olvashatjuk a magyar városok neveit – írta a Metropol.

Néhány kattintás elegendő az időutazáshoz

Hozzátették, az időutazáshoz csak néhány kattintásra van szükség. Miután kiválasztottuk a számunkra érdekes korszak térképét, elég beírnunk a keresőmezőbe, melyik településre vagyunk kíváncsian. Majd ezután szabadon kalandozhatunk Magyarország bármely pontján.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nabakker
2022. december 02. 07:49
Középkori google? :D Már akkor is keringtek a kém műholdjaik. :D
deven
2022. december 01. 18:24
és van olyan aki ezért még fizet is...
Ólat a trolloknak
2022. december 01. 15:44
Á már öt-hat éve működik. És szenzációsan jó.
Hannibal
2022. december 01. 15:23
Egyébként a mapire több éve létezik. És a legtöbb ház helyén régen egy ház állt. Feltéve, hogy falun laksz, vagy egy nem túl sokat terjeszkedő városban, vagy kertvárosi részen, mivel a háztelkek helye szinte semmit nem változott a 18. század óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!