Aki nem ismeri a Horthy-korszak szakirodalmát, ne írjon róla!

2023. július 11. 08:59

Sebes Gábor amatőr történész. Prohászka Ottokár is azt hazudta, hogy a zsidók gyáván meghúzták magukat a világháborúban.

2023. július 11. 08:59
Karsai László
Karsai László
Index

„Sebes Gábor publicista, mint legújabb cikkéből is kiderül, amatőr történész. Vannak amatőr csillagászok is, ha egyikük például azzal állna elő, hogy a Hold sajtból van, a szakértő csillagászok (is) kinevetnék. Sebes vagy nem ismeri a Horthy-korszakkal és a holokauszttal kapcsolatos szakirodalmat, vagy ismeri. Ha ismeri, akkor tudatos történelemhamisító. Ha nem ismeri, akkor nem értem, miért ír olyan kérdésekről, amelyekkel kapcsolatban elemi ismeretei sincsenek. Most abból indulok ki, hogy szinte soha és semmit nem olvasott a zsidó holokausztról. Ezért írja magabiztosan, hogy például tudja, hogy az 1920-ban bevezetett numerus clausus törvény mögött milyen gondolatok voltak: Mindenkinek minden jóból a „születési csoportja” létszámának megfelelően kellene részesülni – állítja. Az első világháború utáni Európa első antiszemita törvényéről beszél.

Horthy kormányzó még 1943 áprilisában is milyen büszkén említette ezt a törvényt Hitlernek, mint annak bizonyítékát, hogy ő sokkal hamarabb kezdte el a zsidók elleni harcot, mint maguk a nácik. Antiszemitizmus kérdésében Horthyt elfogadhatjuk szakértőnek. A numerus clausus bevezetését az egyetemi ifjúság erőteljes nyomásának tulajdonítja, tehát nem olvasta pl. Kovács M. Mária történész témába vágó tanulmányait, könyveit. A törvényjavaslat nemzetgyűlési vitájában tomboltak az antiszemita képviselők, akik a világháborús vereségért, az ország megcsonkításáért az 1914 előtti szerintük liberális rendszert és főleg és elsősorban a judeobolsevistákat tették meg bűnbaknak.

Prohászka Ottokár Székesfehérvár penetránsan antiszemita püspöke akkor éppen a kormánypárt elnöke és a numerus clausus törvény egyik ötletadója volt. Ő is azt hazudta, hogy a zsidók gyáván meghúzták magukat a világháború idején a hátországban, és miközben a fronton a derék magyar fiatalok hősi halált haltak, beültek az egyetemi padsorokba, és követelte megbüntetésüket.”

Nyitófotó: Mandiner archív

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. július 13. 15:17
Karsai László magától értetődő természetesslggel és biztos "INTELLEKTUÁLIS hatalomtudattal" HISZI(!)--NEM TUDJA CSAK HISZI--AZT, HOGY Ő MEGFELLEBEZHETETLEN PREMISSZÁKAT FEKTETHET LE, ÉS MINDEN KÉTSÉG FÖLÖTT ÁLLÓ AXIÓMÁKAT "AKASZTHAT KI" EGY-EGY "ÉGI FALIÚJSÁGRA, " HUMÁNTUDOMÁNYOS-AN "ARANYFEDEZETŰ"-NEK VÉLELMEZETT TACE.PAO-RA.. ÁM! MENTEN SZÉTFOSZLIK MINDEN ÁLLITÁSÁNAK IGAZSÁGTARTALMA, HA BEBIZONYOSODIK--MÁRPEDIG BEBIZONYOSODIK--EZEKNEK AZ AXIÓMÁKNAK A HAMIS MIVOLTA.
catalina11
2023. július 12. 17:29
Aki nem ismeri a Horthy-korszak szakirodalmát, ne írjon róla!" a papa "szakirodalmára" gondol Karsai elvtárs? Ugye erre mondta Csurka, hogy a szakmaiság bolsevik trükk..
Fegyenc8
2023. július 12. 11:10
Ha Horthy úgy tett volna ahogy Karsai elvtárs elképzeli, akkor most Karsai elvtárs nem létezne.
Maciapu
2023. július 11. 22:50
Karsainak egy baja van, hogy hazug zsidóként nem mondja ki a lényeget egyenesen. Ugyanis szerinte a megtévesztően antiszemitizmusnak nevezett zsidóellenesség megbocsáthatatlan bűn. Hogy ki antiszemita, azt természetesen a soha senkivel sorsközösséget nem vállaló szívetlen-lelketlen harcore zsidók mondják meg, illetve nem mondják meg, csak sejttetik, mindig az aktuális helyzetnek és az érdekeiknek megfelelően. Aki pedig nem szereti a zsidókat, vagy a legcsekélyebben negatívan viszonyul hozzájuk, az szerintük a zsidókérdést illetően nem lehet más, csak amatőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!