Véletlenül halottá nyilvánított egy nőt az EESZT rendszere

2023. szeptember 02. 21:03

A fejlesztők már dolgoznak a hiba kijavításán.

2023. szeptember 02. 21:03
"Morgue in hospital, low angle view"

Egy rutin szemműtéten esett át egy nő augusztus 25-én a Gyulai Kórházban, de amikor két nappal később szerette volna megnézni a leleteit, ekkor szembesült azzal, hogy a műtét után nem sokkal meghalt, legalábbis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) olvasható bejegyzés szerint – számot be az esetről az RTL Híradó.

A rendszerben rögzített adatok szerint a nőnek még a műtét napján megkezdődött a boncolása is, amelyet hat nappal később zártak le. A kórház az RTL kérdései nyomán vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy az orvosok helyesen rögzítették az adatokat,

a felmerülő probléma technikai jellegű volt”, ezt jelezték is a fejlesztőnek, amely javította az adatokat, és megkezdte a hiba elhárítását.

Nyitókép: Getty Images / Darrin Klimek

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 03. 20:07
"kawasaki 2023. szeptember 03. 09:51 Ez csak a jéghegy csúcsa.Mert,egy enter gombnyomással elveszik a pénzedet,átírják a nemedet,beteggé nyilvánítanak,stb.stb. És még adós is lehetsz. Ez a digitális világ. " Ha ez így lenne, te már nyugikabátban csorgatnád a nyálad egy gumiszobában.. De azért kapsz elhetőséget és hozz igazolt bizonyítékot a hagymázas képzelgésedre.. Egy dolog, hogy mit LEHETNE és egy másik, hogy mi történik meg..
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 03. 20:05
"A fejlesztők már dolgoznak a hiba kijavításán." Gondolom azon agyalnak, miként lehetne szegény nőt eltenni láb alól...
nempolitizalok-0
2023. szeptember 03. 13:26
2024-ben remélhetően a libsiket nyilvánítjuk halottá.
survivor
2023. szeptember 03. 11:56
Erre a Mandi is képes...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!