Mozgástér: A Partizán a magyar al-Dzsazíra, Gulyás Márton műsorával a Hamász terroristái mellé állt

2023. október 30. 17:09

Békés Bence szerint a Partizán addig várt az izraeli konfliktus elemzésével, amikor már nem volt annyira ízléstelen a palesztin álláspontot hangoztatni.

2023. október 30. 17:09
Gulyás Márton, Partizán

Békés Bence a Mozgástér blogon megjelent „A magyar al-Dzsazíra” című véleménycikkében a Partizán izraeli terrortámadásról készült műsorát elemzi ki.

A szerző szerint Gulyás Mártonék csak akkor kezdtek el foglalkozni a konfliktussal, amikor „már bőven érkeztek beszámolók az izraeli válaszcsapásokról és a Gázai övezet blokádjáról, az egyik kórházat ért találatról és palesztin áldozatokról”.

Békés hozzáteszi,

miután megnézte a háromórás műsort, rájött, miért várt Gulyás Márton ennyit a műsor elkészítésével.

„Gulyás a maga szempontjából okosan döntött, mert ha korábban képviseli ilyen egyoldalúan a palesztin narratíva melletti kiállást, akkor sokkal ízléstelenebbnek, kegyeletsértőbbnek tűnik majd részéről az európai baloldal unásig ismételt propagandája. Egész egyszerűen Gulyás megvárta, hogy legyenek palesztin halottak is, hogy mögéjük bújva, őket felhasználva mondhassa el azt, amit üzenni akart a közvélemény felé” – írja.

„Ne gondoljuk, hogy Gulyásnak nincsenek érzelmei. A 3 órán és 27 percen keresztül zajló élő közvetítés alatt több ponton is előbuggyan belőle az indulat, amely kizökkentette a tárgyilagos műsorvezetői szerepből. De azt se gondoljuk, hogy az az izraeli testvérpárról és a szüleikről szóló, terroristák által készített és feltöltött videó zökkenti ki őt a szerepéből, amelyben a 8-10 év körüli gyerekek zokogva kérdezik a terrorista patkányoktól, hogy miért kellett megölni a nővérüket, hiszen még csak 18 éves volt, miközben mutatnak a szomszéd szoba felé” – állítja Békés Bence, és hozzáteszi, több ponton viszont kiderült, mi érinti meg igazán gulyás Márton lelkét:

„Ilyen volt például a Netanjáhú-kormány iránti mélységes ellenszenve, mondhatni gyűlölete, illetve úgy általában az izraeli politikai, belbiztonsági és védelmi álláspont elítélése. És persze ilyen mozzanat az is, amikor igyekszik a jelenleg uralkodó hazai politikai erőt negatív színben feltüntetni, mert ha már lúd, legyen kövér, azaz kár lenne kihagyni azt a ragyogó alkalmat a Fidesz áztatására, hogy több ezer ember halt meg valahol a világban.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képkocka/YouTube (Partizán)

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. október 30. 20:59
Kis patkány.
citromosParizer
2023. október 30. 20:15
pénzért mindent! Gulyás az ország legnagyobb kurvája. akarom mondni legnagyobb buzikurvája! ha megunta az eredmény nélküli partizánkodást, mehet a római gőzfürdőbe gyík vállaival a szaros asszony verő atlétájában és az rusnya tornacipőjében :D ott úgyis üresedés van egy ideje pénzért mindenre és az ellenkezőjére is képes, az igazi elvek nélküli gerinctelen fattyú, nem zavarna, ha Mosad meglátogatná. aztán nekik magyarázza a Hamasz pártiságot. a belső ellenéget kell először kezelni alapon
Zokni
2023. október 30. 19:56
Ki az a Békés Bence? És mit ártott neki G., hogy azt tételezte fel róla, hogy alig várta a palesztin áldozatokat, hogy jól sajnálja őket, míg az izraelieket meg nem? “…az európai baloldal unásig ismételt propagandája…” -az illetőé. Nem tudom, de az igazságot ismételgetni kell, még ha unalmas is. Ha nem ért vki egyet vele, akkor cáfoljon, mert az unalom, nem igazán érv. Hányszor mondjam, h a Mandi idiótákkal iratja a cikkeit, mint ez is? Pedig unalmas, de mit csináljak? Egyáltalán: miért kell vmelyik mellett “kiállni”, ha mindkét fél felelős ezért a helyzetért? Ez nem egy focimeccs. Ez egy tragikus helyzet, aminek az okait kell feltárni, hogy megoldható legyen. Márpedig Izrael egyre agresszívebb elnyomása közrejátszott abban, hogy a Hamasz aljas módon gyilkoljon. Értik? Aljas módon. Ez tény. De ez nem jelenti azt, hogy ne mondjuk ki az igazságot. Sajnálom.
CsiguMigu
2023. október 30. 19:15
gulyás marxi soros végbelében tanyázik jó ideje. az öngyűlölő, antiszemita fehérjehalmaz pénzeli. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!