Gigászi albínó halszörnyet fogtak a Dunán

2023. december 01. 15:09

Különleges példány akadt horogra.

2023. december 01. 15:09
null

Hatalmas, 48 kilós albínó busa akadt horogra a Ráckevei (Soroksári)-Dunán – írta meg a Halazin halas magazin. Mint beszámoltak róla, a szerencsés fogás Kovács Szilárd, a Duna-ág egyik fanatikus horgászának nevéhez fűződik.

A beszámoló szerint az év utolsó éjszakai horgászatát tartotta Kovács két barátjával, amikor „egy nem mindennapi ritkaság is meglátogatott minket”, amely egy 48 kg-os albínó busa volt.

Az albinizmus genetikai rendellenesség, amely során a szervezet nem képes megfelelően termelni a melanint, a bőr, a haj és a szemek pigmentjét. Ez a jelenség nem csak embereknél, hanem állatoknál is előfordulhat, beleértve a halakat is.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 01. 17:01
"Ez a jelenség nem csak embereknél, hanem állatoknál is előfordulhat, beleértve a halakat is." Mert messze nincsen akkora különbség az emberek és az állatok között, mint amekkorát az ember beképzel magának.
akkor ki
2023. december 01. 16:30
3 hetes sztori, lapozzunk
tintapaca
2023. december 01. 15:46
Ez csak a Dunában ritka. A Balatonban - sajnos -, akadnak nagyobbak is. Felzabálják a mikroorganizmusokat a kishalak elől, ezért káros volt a betelepítésük, ugyanúgy, mint az angolnáé. Woynárovich Elek limnológusnak "köszönhetjük" e két tájidegen hal betelepítését, amelyek óriási kárt okoztak a Balaton élővilágában. Most - az esztelen állatvédők miatt -, a kárókatonák kártétele van napirenden, mert a Kis-Balaton a a Balaton bölcsődéje a halak számára, és ez a rettentő étvágyú madárhadsereg tonnaszámra pusztítja a halat naponta. (kb. 4,5 tonna/nap.) Az illetékesek széttárják a kezüket, és a természet pusztul. A hattyúk szaporodását megelőzték a tojásaik bekenésével - elpusztult az embrió -, a kárókatonák nyári kártételét is meglehetne előzni ezzel a módszerrerl. Télen az itt telelőket pedig ki kellene lőni,
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. december 01. 15:19
mire ment 3-as horogra? gereblyére? vagy kölökuborkára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!