Lázár: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

2023. december 07. 11:26

Több társadalmi csoportnak is ingyenessé tenné a közlekedést a miniszter.

2023. december 07. 11:26

Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-oldalán írta: rendszerváltást szeretne a közösségi közlekedésben a jegyek és bérletek terén. Mint mondja: most sem látványterveket, hanem konkrét cselekvési programot mutatott be a kormányülésen.

„Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján dolgozom a munkatársaimmal a minisztériumban és a MÁV-VOLÁN-csoportnál. A célom az, hogy 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot.

Ingyenessé akarom tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is,

például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget akarok adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához. 

Többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel.

Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is. 

Az első csatát megnyertük. Az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány. Csapataim harcban állnak.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. december 07. 18:27
a tartós munkanélküliek mivel nagyon kevesen vannak kéne ingyenes bérletet adni nekik
Hekimeki
2023. december 07. 18:08
Vagy mindenkinek vagy senkinek !!!!!!!!!! Ez megint csak gyűlölködést fog maga után hagyni....... Közalkalmazottak megint de fassssza nem elég már az adok ezt adok AZT... RUHAPÉNZ, ÜŐZEMANYAGPÉNZ, NYARALÁSI KÁRTYA STB... a kurva anyádat azt!!!!!!
Korrupt Kornél
2023. december 07. 17:39
Jani ne bazd el, pedagógus a 800 ezerből nem tudja megvenni a jegyét? Nem kellene túlzásba vinni a dolgokat!
mreinstand-2
2023. december 07. 15:48
Itt az ideje a rendszerváltásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!