Újabb NATO tagállam fegyverkezik egy Oroszország elleni háborúhoz

2024. március 29. 09:00

Észtország megduplázná a védelmi kiadásait.

2024. március 29. 09:00
The Ukrainian Tank Battalions In The Bakhmut Direction

Nyitókép: Viktor Fridshon/Global Images Ukraine via Getty Images

Észtországnak meg kell dupláznia a védelmi kiadásait Oroszországgal szemben – közölte az észt hadsereg vezetője csütörtökön. Martin Herem, Észtország főparancsnoka, arról beszélt, hogy országának kétszereznie kell a védelemre fordított költségvetést, a követkető két év során. 

Céljuk az, hogy elegendő lőszerrel rendelkezzenek ahhoz, hogy hatékonyan állják a sarat egy esetleges orosz invázió esetén.

Ugyan Putyin szerdán határozottan tagadta, hogy Oroszországnak tervei lennének bármely NATO-tagállammal, de az Ukrajna elleni orosz invázió látszólag épp elég idegessé tette a nyugati országokat. A lap szerint Moszkva megpróbálja helyreállítani az ellenőrzését a volt Szovjetunió nagy része felett, és akár tovább is mehet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selice
2024. április 04. 19:47
Eszembe jutott amikor a kisegér és az elefánt ballag a hídon. Azt mondja a kisegér: ugye milyen hangosan dübörögnek a lépteink!
BBrutus
2024. április 01. 22:32
Szerintem túl sok nyilatkozat jelenik meg a három balti törpétől, ráadásul úgy tálalva, mintha azt az USA adta volna ki. Ha az Észtek, Lettek, Litvánok megduplázzák a hadi kiadásukat, akkor Moszkva nem 0,5, hanem 1 nap alatt rombolja őket porig. A súlyuknak megfelelően kellene kezelni a liliputi csőcseléket.
Mich99
2024. március 29. 14:41
Különbség van egy normális honvédelem és a hidegháborús fegyverkezés között!
alenka
2024. március 29. 14:34
Kis szarok, mit fontoskodnak?...kinek kell a nyuvadt országuk?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!