A politikai elit hülyesége időnként kitermel Magyar Pétereket – Schmuck Andor a Mandinernek

2024. április 22. 18:18

Harcba száll az V. kerület polgármesteri székéért Schmuck Andor, aki szerint ha Horn Gyula élne, már mindenkit kirúgott volna az MSZP mostani vezetéséből.

2024. április 22. 18:18
Sal Endre
Sal Endre

Nyitókép: Schmuck Andor polgármester lenne az V. kerületben. Fotó: Facebook.com/Schmuck Andor

Egyesületet alapított, elindul az önkormányzati választáson és az V. kerület polgármestere lenne. Miért döntött így?

Kezdjük az előzménnyel! Korábban minden helyi pártot megkerestem, hogy támogassák a „fele jár önnek!” elképzelést, vagyis azt, hogy az V. kerületben az ingatlanértékesítésből, teraszengedélyekből és a parkolásból befolyó milliárdok fele kerüljön vissza az itt lakókhoz. Példával élve: ha van egy társasház, ahol teraszt bérel egy étterem vagy kávézó tulajdonosa, bérlője, akkor az abból befolyó összeg felét fordítsák a társasház állagmegóvására, a liftre, bármire, ami az ott lakók érdekeit szolgálja. A fele jár nekik, hiszen elviselik az étterem vagy kávézó ottlétét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hová tűnt Schmuck Andor?

Nagy a csönd Schmuck Andor körül, pedig korábban hetente szerepelt az újságokban. A szerelmi életével a bulvárban haknizott, máshol pedig a Tisztelet Társasága elnökeként a nyugdíjasok érdekében kampányolt.

Hogyan fogadták a pártok az elképzelését?

Válaszra sem méltatták, ezért megalapítottuk a Miénk a Belváros Egyesületet és elindulunk az önkormányzati választáson, én pedig a polgármesteri székért a kerületben. 

Hogy áll az ajánlások begyűjtésével?

Nekem az egyharmada már megvan.

Vagyis összesen száz, hiszen 300 aláírás kell az induláshoz…

Hová siessek? 

Én amúgy is 25–30 perc alatt gyűjtök egy ajánlást, mert mindig hosszan elbeszélgetek az emberekkel. 

Az V. kerület helyzete sajátos, hiszen tíz lakásból, ha egyben lakik tulajdonos, a legtöbb iroda vagy bérlemény. Ha lenne itt egy lakótelep – bár nagyon jó, hogy nincs – már régen végeztem volna az aláírásgyűjtéssel. 

Hogy érzi, van esélye a polgármesteri székre?

Nem a pozíció érdekel. Emlékezhet rá, a legutóbbi önkormányzati választáson beneveztem a főpolgármesteri címre, de azt mondtam a rivális pártoknak, ha garantálják, hogy nem nyúlnak hozzá az idős nyugdíjasok utazási kedvezményéhez, akkor mégsem indulok csatába. Vállalták. Nekem sokkal fontosabb, hogy az ügyet képviseljem, ami jelen esetben az, hogy az V. kerület lakóihoz igen is jusson vissza támogatás formájában az önkormányzathoz befolyó pénzek fele. 

Schmuck Andor szerint az MSZP-nek hagynia kellene a neoliberális felfogást.
Fotó: Bánszegi Rebeka

Egészen 2000-ig az MSZP oszlopos tagja volt. Mit szól hozzá, hogy az egykor a politikai elit egyik meghatározó pártja szépen lassan elfogy…

A párt legnagyobb ikonja, Horn Gyula halála óta mindenki csak egy gyenge másolat a vezetésben. Rá kellene már ébredniük, hogy hagyni kell a neoliberális felfogást és visszatérni az alap baloldali értékekhez: az esélyegyenlőséghez, az igazságossághoz, a szolidaritáshoz. 

Ezt is ajánljuk a témában

Elkelt Horn Gyula Mercedese

A jármű új tulajdonosa elárulta, hogy a COS-978 rendszámú autó 1994–1998 között Horn Gyula és családja részére fenntartott autó volt.

Horn Gyula mit szólna ön szerint az MSZP hányattatásaihoz?

Már rég kirúgott volna mindenkit a vezetésből. Még úgy is, hogy Horn Gyula másokkal szemben a hatalom szeretete helyett a szeretet hatalmát hirdette. 

Ha megkeresnék az MSZP-ből, hogy ugyan már, Andor, mi lenne, ha visszajönnél, kellesz nekünk, mit válaszolna?

Nagy butaság lenne a részükről, mert ha én visszamennék, ők másnap nem lennének pozícióban…

Mit szól Magyar Péter feltűnéséhez?

A politikai elit hülyesége, oda nem figyelése időnként kitermel Magyar Pétereket. 

Az ő feltűnése ugyanakkor figyelmeztetés: ha nem ügyekről szól a politika, hanem egymás nyírbálásáról, annak ez a következménye. 

A Miénk a Belváros Egyesület ügyek mentén politizál, éppen ezért remélem, legalább egy tagunk bekerül az önkormányzat testületébe. Nem kell, hogy én legyek az. Nekem amúgy is itt van a Tisztelet Társasága, az idősek támogatása. Idén lesz húszéves a szervezet, remélem, ennyi idő után végre állami támogatást is kap végre, mert eddig még soha nem tudtunk felkerülni erre a listára. Talán majd most.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
basti64
2024. április 22. 21:56
„Ez a mi városunk“ - Schmuck Andor énekel… Istenem, de nagy az állatkerted!
véna
2024. április 22. 20:14
A társasház bevétele teljesen a tulajdonosoké. Nem is lehet másé, milyen alapon?
Jack Reynor
2024. április 22. 19:42
Miből él ez a dagi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!