Nagyon aggódnak Amerikában: „Orbán Viktor győz, győz és győz – most már a liberálisoknak is foglalkoznia kellene vele”

2024. április 25. 09:44

Nem lehet elvitatni a magyar kormányfő tehetségét, csak kérdés, ebből milyen tanulságokat vonnak le a liberálisok a Bloomberg szerint.

2024. április 25. 09:44
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Bloomberg publicistája hosszas cikket szentelt a magyar miniszterelnöknek. Írását azzal a felütéssel kezdi, hogy mind Donald Trumpot, mind a MAGA-világot lenyűgözi Magyarország miniszterelnöke, annak ellenére, hogy „legtöbbjük valószínűleg meg sem találná a térképen” hazánkat. A kulcs a szzerző szerint egyszerű:

Orbán Viktor győz, győz és győz”.

Szerinte a magyar miniszterelnök egy „MAGA-modellországot” hozott létre, és várhatóan a csütörtöki, budapesti CPAC-rendezvényen is rengeteg tanácsot fog adni a közönségnek ezzel kapcsolatban. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Bloomberg véleménycikkének szerzője úgy véli, a liberálisoknak is tanulniuk kell abból, ami Magyarországon történik. Nem túlzás azt állítani, hogy Orbán

A kormányfő politikai tehetségét nem lehet elvitatni, és politikai munkássága legalább két tanulsággal szolgál a liberálisok számára”

a szerző szerint. Az egyik ilyen tanulság, hogy „építsenek egységes ellenzéket”, és ne várjanak a visszavágással. A második pedig, hogy a harcot szorosan a jogállamiság és a demokratikus intézmények köré kell összpontosítani. A publicista ugyanakkor figyelmeztet:

Ha ezt összekeverik a kultúrharccal, azzal a populisták kezére játszanak. 

A cikk ezután azzal folytatja: a magyar választási rendszernek köszönhető, hogy az könnyen biztosítja a parlamenti helyek többségét a Fidesz számára. Ez szabad kezet adott Orbánnak a törvényhozásra és az alkotmány megváltoztatására, de facto egypárti államot létrehozva, anélkül, hogy az ellenzékieket be kellett volna börtönöznie, mint Törökországban, vagy meg kellett volna ölnie, mint ahogy az Oroszországban történik.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
KBA98
2024. április 25. 17:18
..és győznie is kell, mert ezt velejéig rothadt világot el kell taposni!
Robi54
2024. április 25. 13:38
Amíg ilyen színvonalú politikusok vannak az ellenzékben és ilyen színvonalú kommentelők ( kunfia 1, szintetikus,Lajoss,stb) a mandineren,nincs semmi baj.
kunfia1
2024. április 25. 12:48
- Kinek van a világon a legnagyobb kocsija? - kérdezi Kropacsek a barátját. - Nem tudom! - Hát Orbánnak! A kormánya a Kremlben van. Az ülése a Parlamentben. A csomagtartója Brüsszelben. A fékje Kínában. A „tankja” pedig Németországban !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!