Pedagógusbér-emelés hatása alatt: kérdéses, mi lesz a nyári táborokkal

2024. május 03. 20:46

Pedig „a videójátékokhoz szokott fiatalokat” is igyekeznek lekötni.

2024. május 03. 20:46

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: Pixabay

„Rövidebb iskolai szünet, potenciálisan kevesebb nyári munkát vállaló pedagógus, de ugyanakkora előfoglalási láz határozza meg a nyári gyerektáborok piacát másfél hónappal a tanév vége előtt” – olvasható a Világgazdaság csütörtöki cikkében.

Mint a lap tájékoztat: „a korábbi években stabil fizetéskiegészítésként működő nyári táborvezetői munkák iránt egyelőre nem tudni, mekkora lesz a kereslet a jelentősen megemelt fizetések mellett”.

A Világgazdaság cikke szerint a táborszervezők úgy gondolják, hogy „mindenképpen jelentősen nőhet a munkaerőköltség, a jelentkezők többet kérnek, hiszen ők is több pénzből élnek. Mindez a táborok árára is hatással lesz, illetve már van, egyelőre átlagosan 10-15 százalékkal magasabb az árszint, mint egy évvel ezelőtt.”

Ezek a legnépszerűbb gyerektáborok

Mint a lap cikkében olvasható, csaknem negyedmillió gyerek tölti a nyarat izgalmas táborokban. Mint írják: „drágultak a nyári gyerektáborok, ennek ellenére rekordot ért el a jelentkezők száma”. A Világgazdaság szerint a legnépszerűbbek a sport- és az angol nyelvi táborok. Mint írják: „a videójátékokhoz szokott fiatalokat egyre pörgősebb, impulzívabb programokkal bombázzák a szervezők, hogy érdekes alternatívát kínáljanak nekik a mobilozással szemben.”

A portál teljes cikkét a témában itt olvashatja.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. május 03. 21:35
Okos és bájos vagy Alexandra, Menjünk együtt ki a strandra. Ajánlom melegen szülinapra, Tégy fel mindent egy jó lapra. Gyors paripát bátran nyergelj, Nem ellenfél néked a Gergely. Nadrág terád és neki pendely, Zuhatag vagy ö meg csermely.
survivor
2024. május 03. 21:15
Ásó, kapa,lapát, íj, ló,erdőjárás... Úszás, sport...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!