Detroit padlóba döngöli a Szilícium-völgyet az önvezető autó versenyben

2017. április 05. 11:00

Nem a Google, nem a Tesla és nem is az Uber, hanem az öreg detroiti cégek, a Ford vagy a General Motors nyerheti az önműködő autók versenyét.

2017. április 05. 11:00
Alex Davies
Wired

„Ne fogadjunk a szilícium-völgyi sztárokra, Google-ra, Teslára és Uberre, hogy az önvezető technológiával megszabadítanak az ingázás horror show-jától. Nem fognak, legalábbis a Navigant Research új beszámoló alapján nem. A 113 éves öreg detroiti Ford vezeti a listát, a General Motors pedig második. A Renault-Nissan, a Daimler és a Volkswagen van még az első ötben. A Waymo, azaz a Google projektje hatodik, a Tesla tizenkettedik, az Uber pedig a Honda mögött, a Nutonomy-t és a kínai Baidut éppen csak megelőzve a tizenhatodik.

Furának tűnhet mindenkinek, aki figyelemmel kíséri az Uber, a Waymo és a Tesla technológiái körüli hírverést, és hallja, hogy Detroit mennyire nincs felkészülve a robotjövőre. A beszámoló azonban nemcsak az érintett cégek önvezető technológiáit vizsgálja, hanem azt is, hogy hogyan csinálnak tömegpiaci terméket belőlük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik