Négyszögletű tányérok az új merevlevezben

2009. június 22. 17:28

A DataSlide cég bemutatott új háttértárolója a jelenleginél jóval nagyobb sebességet ígér, alacsony fogyasztással.

2009. június 22. 17:28

A fejlesztés egy érdekes elképzelésre épül, amely az eddig megszokott tányérok helyett négyszögletes lapokat használ. Ezeket egymás felett helyezik el a tulajdonképpeni eszközön belül, nagy hangsúlyt helyezve a precíz mozgásra, a megfelelő védettségre. Az egyes olvasófejeket magukon a lapokon helyezik el, ezután pedig a lapok mozgatásával, vagyis azok közvetlen érintkezésével valósítják meg az olvasási és írási feladatok végrehajtását. A prototípus 500 MB/sec gyorsasággal olvas, az írási sebességről egyelőre nem számoltak be.

A Hard Rectangular Disk (HRD) névre keresztelt megoldás egy korábbi IBM projekt továbbfinomítása, és mindennapi technológiákat alkalmaztak a fejlesztés és a gyártás során. Ezzel sikerült csökkenteni a várható költségeket, illetve felgyorsítani a folyamatot, bár azt most is kihangsúlyozták, hogy egyelőre kísérleti stádiumban lévő prototípusról van szó, amely a maga 36 GB-os tárolókapacitásával egyelőre nem veszi fel a versenyt a merevlemezekkel és SSD-meghajtókkal.

Új technológia a merevlemezek leváltására (sg.hu)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2009. június 23. 09:29
Az egész a négyszögletes biciklikerékre emlékeztet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!