Végre gyorsabb lesz a Firefox

2009. június 04. 11:59

Még nem jelent meg a Firefox 3.5 sem, de a Mozilla már a következő kiadást tervezi. A cél főleg az indulás és általában a reakcióidő gyorsítása.

2009. június 04. 11:59

A most publikált fejlesztési tervvázlat szerint az új kiadás a Gecko motor újabb, 1.9.2-es verziójára épül majd, és a fejlesztésére körülbelül 10 hónapot szánnak. A munka a 3.5 kiadását követően kezdődik meg: 2 hónapig a fejlesztési célok feltérképezése és meghatározása folyik majd, ezt követi 5 hónapnyi fejlesztés, majd 3 hónapnyi tesztelés.

Az egyelőre vázlatosan megfogalmazott, általános fejlesztési célok között szerepel többek között a program indulási idejének „drámai, ember által is érzékelhető” gyorsítása. Javítani akarnak a sebességen a tabok és a könyvjelzőzött oldalak megnyitása, a címsorban gépelés közben feldobott javaslatok megjelenítése, valamint a multimédiás tartalmak lejátszása esetében is. A böngésző személyre szabhatóságát is fejlesztenék, például olyan „könnyű” témákkal és kiegészítőkkel, melyek újraindítás nélkül telepíthetők. Javítani kívánják továbbá a Firefox integrálódását az operációs rendszerek, konkrétan a Mac OS X és a Windows 7 grafikus felületébe.

Felgyorsítják a Firefoxot (IT café)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!