Szem helyett kamera

2010. július 05. 11:19

Egy kanadai rendező látásra nem alkalmas jobb szeme helyére szereltetett videokamerát, melynek képét a világhálón bárki megtekintheti majd.

2010. július 05. 11:19

A torontói Rob Spence még tizenéves korában, egy balesetben vesztette el egyik szemét. Szemének helyére csapatával egy olyan kamerát épített be, mely pontosan látja azt, amit ő lát. Ennek segítségével bármelyik rajongója megtapasztalhatja élményeit.

A kivitelezésben a massachusettsi technológiai intézet professzora, Steve Mann vállalt oroszlánrészt. A kamera drótnélküli hálózat segítségével csatlakozik a világhálóra. Spence tervei szerint így sokkal valósághűbb képek készülhetnek, hiszen a szem által látott világot dokumentálja.

„Nem mellesleg az emberek gyakran megváltoznak, amikor azt látják, hogy kamerával veszik őket. Az új technika segítségével például ez a probléma is megoldódik” - fejtette ki az Eyeborg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!