Agyhullámok a mélyebb alvásért

2010. augusztus 11. 11:53

Amerikai tudósok rájöttek, miért képesek egyesek mély álomban aludni magas zajszennyezettség esetén is. A titok nyitja az agyhullámok működési mechanizmusa.

2010. augusztus 11. 11:53

Jeffrey Ellenbogen, Harvard Medical School kutatója három éjszakán át vizsgálta az agy alvás közbeni működését. Kutatásának eredményei rávilágítanak arra, miért ébrednek fel egyesek a legkisebb zajra is, míg mások miért képesek mélyen aludni.

Ellenbogen szerint az alvók agyhullámai lassú mozgásokat végeznek. Azok az emberek, akik képesek mélyen aludni, hirtelen gyors agyhullámokkal tudják megvédeni álmukat a zajok elől. „Minél többször keletkeznek ilyen gyors agyhullámok egy embernél, annál stabilabban alszik, még akkor is, ha sok zaj éri” - magyarázta a kutató.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!