Japánban korlátoznák a mangaerotikát

2011. június 08. 10:02

Tokió kormányzója abnormálisak és csak perverzeknek valónak titulálta a diáklányos mangapornót, majd földhöz is vágott két mangakötetet.

2011. június 08. 10:02

Szigorúbban kívánják szabályozni a megszokott köznyelvi leírásban fiatalkorú idoloknak nevezett kislányok provokatív szexuális tartalmú ábrázolását Japánban. Különösen kiemelt célpont a pubertás korú lányokat szexuális aktusokban ábrázoló manga, amely az évi több milliárd dolláros forgalmú képregénykiadás egyik legjövedelmezőbb szegmense. Tokió rendeletileg korlátozta e kiadványok forgalmát, és ezt a példát Oszaka és több más helyi hatóság is követni készül.

Japán és külföldi kritikusok szerint ezek a kiadványok gyermekek kihasználására alapozódnak, és akár a pedofíliát is ösztönözhetik. Tíz vezető japán kiadó viszont tiltakozik, ezért nem vesz részt az idei tokiói nemzetközi könyvvásáron. A rendelet ugyan csak a fiatalkorúaknak tiltja ilyen könyvek eladását, a kiadók szerint így annyira kockázatossá válik azok megjelentetése, hogy az a műfaj halálához vezetne. A manga több évszázados művészet, ám csak az 1980-as években tűntek fel azok a képregénymagazinok, amelyeken fiatal lányokat ábrázolnak szexuális tárgyként.

A kiadók szerint viszont más egy bűnt ábrázolni és megint más elkövetni azt: a tiltások mindenesetre súlyos veszélyt jelentenek a mangaipar számára, a képregények forgalma egy évtized alatt harmadával csökkent.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!