Az Internet Explorer felhasználói a legbutábbak

2011. augusztus 01. 10:29

Egy új kutatás megpróbálta összekötni a böngészőhasználatot a felhasználók átlagos IQ-jával. Az eredmény nem kedvez a Microsoft rajongóinak.

2011. augusztus 01. 10:29

A kanadai AptiQuant 101 326, tizenhat évnél idősebb személy IQ-tesztjeit csoportosította aszerint, hogy a kitöltők saját bevallásuk szerint melyik böngészőt használják a legtöbbet. A legalacsonyabb pontszámot az Internet Explorer 6 felhasználói szerezték meg, alig több mint 80-as IQ-val, a középmezőnyben, 110-115-ös átlagos intelligencia hányadossal a Firefox és a Chrome felhasználói végeztek, míg a legmagasabb, 120-nál is nagyobb IQ-val az Operán keresztül böngészők rendelkeztek.

Érdekesség, hogy ugyanezen teszt 2006-os eredményei az Internet Explorer 6 felhasználóinál közel 110-es átlagos IQ-t mértek. A Wikipedia adatai szerint az IE6-júzerek IQ-jához hasonló átlagot az általános iskolát nem befejezettek csoportjaiban szoktak mérni, a skála másik végén az Opera-júzerekéhez hasonló értéket a Phd végzettségűeknél.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!