Megtört az Internet Explorer uralma

2011. november 04. 12:49

1998 óta először csökkent 50 százalék alá az Internet Explorer részesedése a böngésző piacból.

2011. november 04. 12:49

Az internet forgalmát mérő és elemző Net Applications októberi adatai szerint az Internet Explorer történelmi határt lépett át: 50 százalék alá csökkent a részesedése az összes internetező között. A Microsoft böngészője 1998 óta uralta a piac több mint felét. A csúcson 2004-ben járt, amikor 95 százalékos részesedésével gyakorlatilag egyeduralkodó volt.

Az októberi összesített adatok szerint az asztali számítógépek és notebookok felhasználói között még 52 százalékos részesedése volt az Explorernek, azonban ez a szegmens már csak a web forgalmának 94 százalékát adja, a maradék hat százalékért felelős mobileszközökön pedig elenyésző a Microsoft jelenléte. Így az összesített webforgalomnak már csak a 49,6 százaléka származik az Internet Explorer felhasználóitól, a Firefox 21,1, a Chrome 16,6, a Safari 8,7, míg az Opera 2,5 százalékkal bír.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blehel
2011. november 07. 09:26
Mandiner, Congratulation, you've just unlocked the "First entry with no zsidózó comments" badge! the reader
lionheart
2011. november 05. 13:24
Nálunk a munkahelyen az az alapértelmezett böngésző. És ha akármilyen prg-t akarsz telepiteni akkor hívni kell az IT service-t akik alapesetben 14 napon belül feltelepítik a kért programot. Szóval én hozzászoktam, bár a saját gépemen Firefoxot használok.
demoplutokrata
2011. november 05. 10:15
Még nem találkoztam élő emberrel, aki IE-t használ. Tudja valaki, hol rejtőznek ők?
Ouroboros
2011. november 04. 13:15
Én abszolút Microsoft-hívő vagyok (a .NET és a C# a legnagyobb találmány a melegvíz óta), de az Explorer valóban nem áll annyira kézre, mint a Chrome. A Chrome-ot azért nem használtam sokáig, mert nem lehetett kikapcsolni benne a linkek aláhúzását, és emiatt nézhetetlenül csúnyák voltak azok az oldalak, ahol a stíluslapban nem írták fölül az eléggé el nem ítélhető módon alapértelmezett aláhúzást. Mióta megtaláltam a No underlined links ( http://www.chromeextensions.org/appearance-functioning/no-underlined-links/ ) bővítményt, a Chrome is használhatóvá vált. Mondjuk elég rossz fényt vet a Chrome készítőire, hogy hiába kérték sokan őket, ezt nem rakták bele a Chrome beállításaiba. Szóval hiába szeretnék hűséges lenni a Microsofthoz, a Chrome ezzel a bővítménnyel már szerethetőbb, fürgébb, jobban kézre áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!