Fotókkal kíván boldog karácsonyt a NASA

2013. december 24. 08:10

Különlegesen szép űrfelvételekkel kívánt boldog ünnepeket az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA bolygókutató részlege, amely a Szaturnuszról és annak holdjairól tett közzé lenyűgöző új felvételeket.

2013. december 24. 08:10

A képeket a Cassini űrszonda készítette az idén. A felvételek nemcsak a Szaturnuszt örökítették meg páratlan szépségében, hanem a bolygó legnagyobb holdját, a Titánt is, amelynek ködös légkörén át a Cassini lefényképezte a Szaturnusz égi kísérőjének szénhidrogéntavait. A jeges Enceladusról is közzétettek két fotót, ezeken a hold tökéletesen meggyúrt fehér hógolyóra hasonlít. A Cassini-Huygens űrszondát 1997-ben lőtték fel, s 2004-ben érte el a Szaturnuszt. Azóta tanulmányozza a bolygót és annak számos holdját. Küldetése várhatóan 2017-ben ér véget.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. december 24. 11:40
a punciról is a zorbánc jut az eszedbe? szegény beteg ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!