Multikulti és demokrácia – Napi Maxima

2017. szeptember 18. 09:20

A multietnikus társadalmak nem a gazdasági és szociális érdekeik, hanem faj és vallás szerint választanak.

2017. szeptember 18. 09:20
Lee Kuan Yew

Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata

„A multietnikus társadalmak nem a gazdasági és szociális érdekeik, hanem faj és vallás szerint választanak.”

Lee Kuan Yew

 

Lee Kuan Yew (1923-2015) ügyvéd, politikus, egykori szingapúri miniszterelnök. Egy vadregényes, elmaradott és szegény szigetből Ázsia leggazdagabb államát alkotta meg alig ötven év alatt. Noha kitüntetéses cambridge-i diplomával rendelkezett, a fegyelem sokkal fontosabb volt számára, mint a demokrácia. Mind Kína, mind pedig Amerika befolyását próbálta egyformán távol tartani országától. Nem hitt a washingtoni konszenzus időtállóságában: „Senki nem hiszi már el, hogy csak demokrácia és szabad piacok kellenek és minden jó lesz.” Pragmatikus gondolkodás és erős államba vetett hit határozták meg gondolatiságát.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. szeptember 19. 00:14
Illiberális állam? Eredményes diktatúra? Teljes kábítószer-tilalom? Hahó aktivisták!
Bell & Sebastian
2017. szeptember 18. 11:16
Nálunk fajok nincsenek, az Anyaszentegyház nem politizél. Ezért megint nyer a kálvinista cigó.
vendelin
2017. szeptember 18. 10:53
A baloldali "humanisták" által tendenciózusan és tévesen menekülteknek nevezettek viszont gazdasági és szociális érdekeik szerint választanak.
bispora
2017. szeptember 18. 09:54
A Duterte témát, itt egy másik posztban, árnyalja Szingapúr példája. Egészen egyszerűen a világ nagyobbik felén nem működnek a demokratikus rutinok egy állam működtetésekor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!