Bocsánatot kért Roald Dahl családja

2020. december 06. 11:53

A közismert író antiszemita kijelentéseket tett egy interjúban, írta meg a 444.hu.

2020. december 06. 11:53
null

A 30 éve elhunyt Roald Dahl családja titokban bocsánatot kért az ismert író antiszemitizmusa miatt, amit egy 1983-as interjúban vallott meg – írta meg a 444.hu a Sunday Times-ra hivatkozva. A nagyszerű könyvek szerzője úgy fogalmazott: „Van a zsidó jellemben egy tulajdonság, ami valóban ellenségességet vált ki, és ez valószínűleg a nagylelkűség hiány a nem zsidókkal szemben. Úgy értem, oka van annak, hogy az anti-izé (azaz az antiszemitizmus) mindenhol felüti a fejét. Még a szarházi Hitler sem ok nélkül pécézte ki őket.

A Sunday Times szerint Dahl hivatalos honlapján jelent meg a rövid bocsánatkérés, bár azt a főmenüből nem lehet elérni, csak az oldal legaljára görgetve.

(444.hu)

(Fotó: YouTube)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. november 20. 14:45
Gárdonyi Géza (pedig Ő is zsidó volt) Fűveskönyvét érdemes elolvasni...
mucsay
2020. december 07. 16:25
szegény zsidók
OberEnnsinnen
2020. december 07. 09:49
Inkább ez: sophie dahl marriage
1000bocs
2020. december 07. 09:00
....an a zsidó jellemben egy tulajdonság, ami valóban ellenségességet vált ki, és ez valószínűleg a nagylelkűség hiány a nem zsidókkal szemben..... Ok, jelentkezzen az, aki szerint ez a leírás nem sokkal enyhébb verziója annak a valóságnak, amit a magyarok a körúton belüli zsidóktól az arcukba kapnak! Ha csak annyi lenne ezekkel a véleméynvezérekkel a baj, hogy nem együttérzőek... Ezek bazmeg fél fontok kérnek a húsodból, de előre! Hísz bűnös vagy, mert magyarnak születtél, és a magyarok mind fasiszták. Azok is, akiknek felmenői zsidókat bújtattak, mint az én családomban is előfordult. Nagylelkűség hiánya....ezek rosszul vannak, ha nem rúghatnak belénk egy nap valamiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!