Friedman: Nem kizárt, hogy Moszkva színlelt támadást hajt végre a saját területei ellen

2023. február 08. 16:04

Az elemző felvázolta, mikor támadna Putyin saját területeket.

2023. február 08. 16:04
null

A Geopolitical Futures elemzőcég igazgatója elemzésében hosszan értekezett arról, hogy ha az Egyesült Államok közepes hatótávolságú rakétákat küldene Kijevnek, azzal akár indítékot adhatnak az oroszoknak, hogy a Lengyelországban lévő amerikai célpontokat támadjanak meg.

George Friedman szerint a háború kezdetén az ukránok eredményesen szálltak szembe az oroszokkal, ám az elmúlt időszakban az orosz hadseregnek egyre jobban sikerült megvetnie a lábát az elfoglalt területeken. Kijelentette, Kijevnek a mostani állóháborúban szüksége van közepes hatótávú fegyverekre, amelyekkel az orosz utánpótlást tudják támadni. Azonban így Oroszország nemzetközileg elismert határain belül is képesek lennének támadást végrehajtani, ami súlyos veszélyt jelent, mert így eszkalálódhat a háború.

szögezte le.

A szakértő nem tartja kizártnak, ha az ukránok valóban kapnak ilyen rakétákat, akkor az orosz hadsereg színlelt támadást hajthat végre saját területe ellen, mivel az első lépést a legkönnyebb az ellenségre fogni. 

Ha az ukránok valóban csak az oroszok által elfoglalt területeket lőnék, akkor Friedman álláspontja szerint hatásosan meg lehetne gyengíteni az orosz állásokat. 

Nyitókép: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. február 09. 12:24
Mindenki saját magából indul ki. Ja, ki is robbantotta fel az ÉÁ-vezetékeket? Azt már tudjuk, hogy nem az oroszok.
Fuloppeterga
2023. február 09. 05:57
Ja. ...színlelt támadással szétlőtte saját gázvezetékét is...köszi USA!
brekker
2023. február 08. 21:42
Igaza van a libsibolsiknak, megint rossz oldalra álltunk a nato csatlakozással.
brekker
2023. február 08. 21:33
A mosolygó ávós: Majd jól leatomoznak titeket az oroszok, mert mi leatomozzuk őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!