Holokausztozott, kitiltották

2010. június 17. 19:32

Antiszemita uszítás miatt azonnali hatállyal decemberig kitiltották a szászországi tartományi parlamentből a szélsőjobboldal frakcióvezetőjét.

2010. június 17. 19:32

Holger Apfel a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) tartományi parlamenti frakcióvezetője - a pártja által kezdeményezett csütörtöki vitában - Izraelt többek között „lator országnak” és „zsidó terrorállamnak” nevezte, valamint „virágzó holokausztiparról” beszélt. A demokratikus pártok azonnal tiltakoztak, kifütyülték Apfelt. A parlament elnöke távozásra szólította fel a szónokot, a 39 éves NPD-politikus azonban csak rendőrök behívása után, azok kíséretében hagyta el a tartományi gyűlést. 

Ezt követően a parlament elnöksége rendkívüli ülésen hozta meg kitiltó határozatát. Ennek értelmében a szélsőjobboldali párt frakcióvezetője először december 17-én jelenhet meg ismét a parlamentben, addig a bizottsági üléseken sem vehet részt. Ez a legszigorúbb büntetés, amelyet a szász tartományi parlament hozhat.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissapka01
2010. június 18. 12:10
Szerintem teljesen visszafogottak voltak az NPD-s képviselővel. Ráküldhettek volna egy Moszad-halálosztagot is. Még így is örülhet, ha az unokái nem fizetik a kiválasztottak pszichológusait.
bmucsai
2010. június 18. 11:23
Szabad ország, szabad képviselője azt beszél amit szabad! :o))
Shamrock
2010. június 18. 09:37
Az agymosott nemetek a "demokratikus" partokbol nem tudjak elviselni, ha egy derek hazafi megmondja a frankot.
balbako_
2010. június 18. 08:50
Csodás ez a demokrácia! Miért nem égették meg nyilvánosan a gazfickót a tanuló ifjúság szeme láttára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!