Amerikai előválasztás: Gingrich visszalép

2012. április 25. 21:41

Newt Gingrich a Fox News értesülései szerint jövő kedden hivatalosan is visszalép a republikánus elnökjelölti küzdelemből, így csak Ron Paul és Mitt Romney marad versenyben.

2012. április 25. 21:41

Newt Gingrich republikánus elnökjelölt-aspiráns jövő kedden hivatalosan bejelenti, hogy visszalép a választási küzdelemből – jelentette szerdán egybehangzóan több amerikai médiaforrás. A Fox News értesülése szerint a 68 éves volt képviselőházi elnök „több mint feltehetően” azt is be fogja jelenteni, hogy támogatásáról biztosítja a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemben fölényesen vezető Mitt Romney-t. A volt massachusettsi kormányzó mellett így már csak Ron Paul texasi képviselő maradt versenyben azért, hogy november 6-án a hivatalban lévő elnök, Barack Obama kihívója lehessen.

Romney a kedden öt államban – Connecticutban, Delaware-ben, New Yorkban, Pennsylvaniában és Rhode Islandben - megtartott republikánus előválasztások fölényes megnyerése után (sehol sem kapott 56 százaléknál kevesebbet) tovább növelte behozhatatlan előnyét a riválisaival szemben.

A CNN nem hivatalos összesítése szerint a keddi fordulót követően Romney 841, Gingrich 141, Paul pedig 76 küldött támogatására számíthat a Republikánus Párt augusztusi országos konvencióján. A hivatalos elnökjelöltség elnyeréséhez 1144 szavazatra van szükség. (Az április 10-én visszalépett Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor 273 delegátust gyűjtött a táborába.)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!