Először hall hangokat a süket brit nő

2014. március 27. 21:00

Megindító videó egy negyvenéves süket nőről, aki egy implantátum beültetésének köszönhetően először hall hangokat.

2014. március 27. 21:00

Joanne Milne süketen született, Usher-szindrómában szenved, nemrég azonban egy műtéten esett át, aminek során egy implantátumot kapott. A készüléket most bekapcsolták, így életében először hallott hangokat. Valószínűleg soha senki nem örült még így a hét napjainak. A felvételt édesanyja készítette egy birminghami kórházban.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
d.hardman
2014. március 28. 09:20
Mennyire volt süket előtte? Kizártnak tartom, hogy egyből felismeri a hangokat, meg az emberi beszédet, ha előtte soha nem hallott semmit. Az több éves fulltime tanulási folyamat csecsemőkorban.
celkereszt
2014. március 28. 05:51
Azt nem hiszem, hogy a nő értett valamit is a beszédből. Inkább csak zajokat hall. Továbbra is szájról olvas. Az eredeti cikkben le is írják: "The implants cannot restore normal hearing but they can give a deaf person a good representation of sounds, helping them understand speech."
brabant89
2014. március 27. 22:08
A Márk evangéliumban (7;31-36) Jézus egyik nagy csodája, hogy egy süketnémának visszaadja (vagy megadja) a hallását és beszédkészségét. Most a XXI, században a tudomány oda jutott, hogy ezt csoda nélkül meg képes csinálni. Ha ma írnák a Márk-evangéliumot, valami fantasztikusabbat kellene kitalálni, mert ez már nem csoda.
balti
2014. március 27. 22:05
Megható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!