Heteken belül elfogy a görögök pénze

2015. május 11. 21:13

Akár két héten belül fizetésképtelenné válhat Görögország, jelentette be Brüsszelben Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter. Pénzforgalmi korlátozások azonban nem várhatóak.

2015. május 11. 21:13

A likviditás kérdése égetően sürgős, Görögország akár két héten belül fizetésképtelenné válhat, közölte Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter brüsszeli sajtótájékoztatóján hétfőn, az eurózóna pénzügyminisztereinek tanácskozását követően. A tárcavezető hozzátette, ennek dacára nem került szóba, hogy pénzforgalmi korlátozásokat vezessenek be, mert az szerinte ellentétes volna a monetáris unió fogalmával.

Varufakisz közölte azt is, készek a kompromisszumra, de két dologból nem engednek; véget kell vetni a adósság- és deflációspirálnak, valamint a gyengék és szegények válláról át kell tenni a terheket azok vállára, akik felelősek a válságért, de jelenleg mégsem viselik a következményeit. Janisz Varufakisz úgy értékelte, hogy jelentősen csökkent a távolság a hitelezők és Görögország álláspontja között. Álláspontja szerint hazája komoly engedményeket tett, és egyre közelebb a megállapodás.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2015. május 12. 10:13
Görögország trójai faló ....
kukagyerek
2015. május 12. 09:57
Ez a hazug duma megy már egy éve!
bolá
2015. május 12. 09:41
Ha 10 ezerrel tartaozom, az az én bajom, ha 10 millióval, az a hitelezőjé!
hátakkor
2015. május 12. 07:41
Nem bírom az izgalmat, fogyjon már el a pénzük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!