Felnőttek az amerikai hetesikrek

2015. december 10. 17:20

A napokban betöltötték a 18. életévüket az amerikai McCaughey család gyermekei: a szülők Isten döntését látták az érkezésükben és azóta is az abortuszkritikus mozgalom szószólói.

2015. december 10. 17:20

1997. november 19-én születtek az amerikai, Iowa állambeli McCaughey család gyermekei: hetesikrekként születtek, négy fiú és három lány. Amikor a hetesikrekkel való várandósságot megállapították, a doktorok azt mondták, csökkenteni kellene a magzatok számát a többiek túlélése érdekében. A vallásos, baptista szülők azonban ezt megtagadták, mondván, Isten kezébe adják a döntést.

A hét gyermek kilenc héttel korábban született a vártnál. Az eseményt médiafelhajtás vette körül: számos adományt, köztük egy tágas házat, egy kisbuszt és két évre elegendő pelenkamennyiséget is kapott a család, és még Bill Clinton akkori elnök is gratulált telefonon McCaughey-éknak. Ugyan a hét gyermek közül nem mindenki teljesen egészséges fizikailag, de mindannyian megélték a felnőttkort, és a minap egy amerikai showműsorban beszéltek arról, hogyan vannak manapság.

A gyermekek szülei azóta is az amerikai pro life, vagyis abortuszkritikus, életpárti mozgalom szószólói.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenebono
2015. december 10. 21:07
Központi idegrendszer bénulás.
Agnieszka
2015. december 10. 20:53
Ez egy nehéz ügy, mert nincs ellenpélda, nem tudhatjuk, ha "csak" 5 baba született volna, mind egészségesek lennének-e. A közvetlen környékünkön két mamát figyelmeztettek szülés előtt néhány hónappal, h. baj lehet. Az egyik párnak azt mondták, h. a gondot okozó eltérés eltűnt, a másiknak még ez sem adott okot reményre. Mindkét baba megszületett. Az egyik baba csodagyerek, 2 éves korára mondjuk, nem ír, olvas, fejszámol, de bemutatkozik, megmondja, h. édesanyja mit dolgozik, mit látott legutóljára Pesten, hol lakik, mindezt nagyon aranyosan, egyébként kisfiú. A másik baba, csodálatos szülőktől, súlyos sérült, egy szívfájdalom, most aranyos ő is, de még néhány év és nem valószínű, h. könnyű lesz vele. Emberi számítás szerint sohasem lesz könnyű. Ő volt az, akire azt mondták, h. nem, mégsincs baj. Nagyon nehéz, minden gyerek előtt, alaptermészettől függően lehet drukkolni és reménykedni, h. majdnem minden gyerek egészségesen születik.
Xenon
2015. december 10. 20:15
Joguk volt dönteni, döntöttek róla. Hagyják meg másnak a lehetőséget, és ne tegyék kötelezővé, hogy egy nyomorék gyereket valaki megszüljön, vagy vigye vásárra a saját bőrét bölcsődével a hasában. A prenatalis diagnosztika és az embriószám redukció nem perverzió, hanem az anya és a gyermekek védelme.
Gullwing
2015. december 10. 20:08
Kik azok az istenverete ostoba barmok akik nem örülnek 7 emberi életnek?! (2 -)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!