Migránsok mentették meg a német szélsőjobboldali politikust

2016. március 22. 21:23

A szélsőjobboldali NPD egyik politikusa autójával nekiment egy fának és súlyos balesetet szenvedett, azonban két menedékkérőket szállító busz is megállt a balesetnél, és a menekültek kiszabadították és elsősegélyben részesítették a politikust. Stefan Jagsch a két héttel ezelőtti választásokon menekültellenes kijelentésekkel igyekezett szavazatokat szerezni, az egyik közösségi oldalon azt írta, hogy az „integráció népirtás”.

2016. március 22. 21:23

Németországban szíriai menedékkérők mentették ki összetört autójából a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) egy politikusát, Stefan Jagscht. Az NPD a német szövetségi törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat szerint a nemzetiszocializmussal rokon eszméket hirdet, épp ezért a betiltását kezdeményezték.

Német hírportálok keddi beszámolói szerint a Hessen tartományban fekvő Altenstadtban működő NPD-szervezet vezetője a napokban balesetet szenvedett, autójával fának ütközött. A helyszínen megállt két busz, amelyek szíriai menedékkérőket szállítottak. A menedékkérők a súlyos sérüléseket szenvedett politikus segítségére siettek, kiszabadították autója roncsai közül, elsősegélyben részesítették és vele maradtak, amíg megérkeztek a mentők.

Az esetről elsőként beszámoló Frankfurter Rundschau szerint az illető az NPD helyi listavezetőjeként a két héttel ezelőtt tartott önkormányzati választást felvezető kampányban mindenekelőtt a menekültek, menedékkérők elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat gyűjteni. A Bild című lap szerint az egyik ismert közösségi portálon kialakított oldalán a többi között az olvasható, hogy meg kell állítani a menedékkérők áradatát, a „hajó megtelt”, és hogy az „integráció népirtás”. Pártja a szavazatok 10 százalékával a 7. helyen végzett, 4 helyet szerezve a képviselőtestületben.

A Bundesrat szerint az NPD nem csupán a nemzetiszocializmussal rokon ideológiát képvisel, hanem államellenes tevékenységet végez, aktívan szembehelyezkedik a demokratikus berendezkedéssel, és mindezért fel kell számolni.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 15. 10:19
Hm! Gyurcsány is szokott elveszett kislányokat találni a háza előtt.....
Mich
2016. március 29. 18:46
1. "a sors iróniája" :) 2. nem kéne a 'migráció-ellenességet' összekeverni a 'migráns-ellenességgel' (se a nácikáknak, se a libsi-bolsiknak)
Apáczai
2016. március 26. 21:32
A hír médiatámadása nem csak durva csúsztatás, de életszerűtlen is. A migránsokat szállító buszok német soförjea baleset láttán megállt a busszal, kiszállt, és mivel nem ment tovább, az utasai segítségével kisztabadította a baleset áldozatát. Ugye, hogy így mindjárt más?
BostonBoy
2016. március 24. 15:09
Ha mindez igaz, bár több sebből vérzik, akkor is fölmerül a kérdés: ez valami kibaszott érdem? Nem inkább emberi kötelesség? Most lefossam a bokámat, hogy a migrók segítettek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!