Síoktatónak állna a román miniszterelnök

2017. március 28. 11:11

Amennyiben a kormányprogramban vállaltak teljesülni fognak, Sorin Grindeanu román kormányfő megtanítja sízni a szocdemek elnökét, akivel a hétvégén együtt horgászott.

2017. március 28. 11:11

A román kormányfőtől azt kérdezték az újságírók hétfő este az Agepres hírügynökség tudósítása szerint, hogy sízni vagy halászni szeret-e jobban. „Úgy vettem észre, hogy igazi eszmecsere alakult ki a téma kapcsán. Az biztos, hogy sízni nagyon szeretek. (...) Tudják, milyenek a horgászok. Történeteikben jócskán van legenda is” – válaszolt Grindeanu. Hozzátette, őt és csapatát most elsősorban az érdekli, hogy európai uniós alapokat hívjanak le, illetve hogy olyan mértékben bővüljön a gazdaság, ahogyan azt célul tűzték ki.

„Úgy vettem észre, hogy a román politikában áttértek a tojásszámlálásról a csukaszámlálásra. (...) Amennyiben jövő télig megvalósul mindaz, amit a kormány célul tűzött ki, a költségvetési hiánycél, az 5,2%-os gazdasági növekedés, és havazni is fog, megtanítom Liviu Dragneát sízni” – fogalmazott a miniszterelnök. Amikor az újságírók visszakérdeztek, hogy tudomása szerint Liviu Dragnea tud-e sízni, a miniszterelnök azt mondta: „Nem tud (...) A sízéshez tudnod kell tartani magad a lábadon. És legelőször azt kell megtanulnod, hogyan kell esni.”

Dragnea PSD-elnök hétfőn azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a hétvégén a Duna-deltában volt a miniszterelnökkel, akit megtanított horgászni. Erről mi is beszámoltunk a Mandineren.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ígymegyez
2017. március 28. 19:06
Helyes! Sízzenek, horgásszanak, a politikát meg hagyják a hozzáértőkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!