Megviselte a brit választás eredménye? Itt van néhány tipp a Metrotól

2019. december 14. 15:32

Elkeseredtek a brit lap olvasói.

2019. december 14. 15:32

Elkeserítette és megrémítette a brit választások eredménye a Metro olvasóit. A lap által megkérdezettek közül többen szorongásra, levertségre panaszkodtak Boris Johnson győzelmét követően. 

Amikor kijöttek az exit pollok, ugyanazt éreztem, mint a referendum reggelén. Nem tudtam, mit várjak, de azt reméltem, hogy a józan ész győzedelmeskedik” – panaszolja Rob, aki nagyon ideges az eredmények miatt. „Kételkedni kezdesz az élet értelmében” – teszi hozzá. 

Nem is csak a végeredmény [keserít el], hanem az is, hogy a lakosság többsége nem foglalkozik a munkásosztállyal, a hátrányos helyzetűekkel, a nőkkel, vagy a muszlimokkal” – mondja Ilayda, aki török, jamaikai és indiai felmenőkkel is rendelkezik. „Ijesztő a tudat, hogy körülvesznek, veled dolgoznak és rokonságban állnak veled azok az emberek, akik így gondolkodnak” – magyarázza.

A lap megjegyzi: a brexit okozta bizonytalanság rosszul érintette a népesség 33%-ának mentális egészségét, és az sem kizárt, hogy a népszavazásnak is köze van ahhoz, hogy egyre több antidepresszánst váltanak ki a szigetországban.  

De mit lehet tenni? A Metro által megszólaltatott terapista a következőket javasolja: 

  • Ne gondoljuk túl a jövőt, mert nincs vége a világnak. 
  • Építsünk mentális egészségi stratégiákat, például tegyünk sétákat, vagy vegyünk egy forró fürdőt. 
  • Engedjünk teret a gyásznak.
  • Fókuszáljuk energiánkat, együnk egészséges ételeket, pihenjünk sokat.
  • Ne igyunk, az ugyanis növeli a szorongást, és rosszabbul is alszunk miatta.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2019. december 17. 10:51
Ha nem tudják tudomásul venni egy szavazás végetedményét akkor költözzenek valamelyik diktatúrába! Ott nem fogják őket ilyennel vegzálni.
szodabár
2019. december 16. 17:22
Áldemokraták, állibsik Okádékok
Béna Géza
2019. december 16. 09:25
Úgy látszik a soros féle tovább képzések nem készítették fel az ehhez hasonló eseményekre!
voltospultos
2019. december 15. 14:23
Bocs, nem ide akartam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!