A Call of Duty és a Candy Crush már részben Soros György tulajdona

2020. március 10. 19:37

A milliárdos üzletember egyszerre fektet be játékcégbe, texasi olajvállalatba és a klímaváltozás elleni küzdelembe.

2020. március 10. 19:37


45 millió dollárnyi részvényt vásárolt az Activision Blizzardben Soros György – közölte a Finance.yahoo cikkére hivatkozva a Forbes. A portál szerint 2019 negyedik negyedévében Soros 758 ezer részvényt vásárolt a játékcégben, amely többek között

a Call of Duty, a World of Warcraft, a Guitar Hero és a Candy Crush tulajdonosa.

A kaliforniai játékcég-konglomerátum az egyik legnagyobb név szektorban, 48 milliárd dolláros cégértékeléssel az amerikai és az európai piacokon. Michael Pachter Wall Street-i elemző szerint nagyon jók a kilátások az Activison Blizzard megtérülésénél főleg a közelgő techóriások státuszháborúja miatt (az Amazon-Google a Sony-Microsoft ellen), ami drámaian kiterjesztheti a videojátékok piacát.

A Finance.yahoo cikkében a milliárdos két másik főbefektetését is részletesen elemzik. Soros, aki nemrég jelentette be, hogy klímaváltozás elleni küzdelemre épülő egyetemet alapít, most némileg ellentmondásos módon

egy texasi olajvállalatba fektette a pénzét.

Előfordulhat persze, hogy a befektetőt csak a hideg pénzügyi tények izgatják: az elemzők szerint a Pioneer Natural Resources tökéletes befektetés és óriási megtérülésre számítanak.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. március 18. 13:40
t-r
atila68
2020. március 18. 13:39
Mindenhol ott vannak. Legutóbb belenéztem egy Netflix sorozatba, gendersemleges thai orvos, az egyetlen ágyjelenet ffi-nő-biratyi hármas, a főhős egy maszkulin szöszi, az öszes hím teszetosza, röpködnek a káromkodások, persze a szuperétzelmes AI egy néger.
BőröndÖdön
2020. március 12. 08:08
Köszönjük Gyuri bácsi,hogy kitaníttatta nekünk a felcsúti csodabogarat...:)
duzur
2020. március 11. 10:57
Marx bezzeg megmondta mennyire káros és veszélyes a töke-halmozás. Kár, hogy az ö receptje se nagyon vált be, szembe vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!