Elon Musk elhagyja a Szilícium-völgyet

2020. december 11. 17:51

A milliárdos szerint „a Szilícium-völgynek már így is túl nagy befolyása van a világra! Ezen ideje változtatni.”

2020. december 11. 17:51
null

„Musk a Texas államban levő Austin közelébe teszi át székhelyét, és ennek valószínűleg több oka is van” – adta hírül pénteken az Index. Mint írják, a költözés okáról a Wall Street Journal kérdésére Elon Musk azt nyilatkozta:

A milliárdos válaszán felül sajtóértesülések szerint Musk már régóta kritizálta Kalifornia állam vezetését. Szerinte elkényelmesedtek, természetesnek veszik, hogy a techguruk mind itt vannak, és a feltalálói vénával rendelkező fiatalok is mind ide akarnak költözni. Ezért Kalifornia már nem tesz semmit a startupok ösztönzéséért, illetve a már sikeres vállalkozások megtartásáért. Az állam demokrata párti kormányzója, Gavin Newsom eddig nem vette komolyan a kritikákat. 

– válaszolta Newsom a magas kaliforniai adókulcsokat és megfizethetetlen ingatlanárakat érő kritikákra. 

Cégek költöznek, cégek maradnak

Elon Musk mellett Kalifornia elhagyása mellett döntött a Hewlett Packard is, melynek gyökerei egészen a Szilícium-völgy kezdetéig nyúlnak vissza. Ők Elon Musk bejelentése előtt egy héttel közölték, hogy ugyancsak Texasba teszik át székhelyüket. Ezzel pedig Kalifornia sok millió adó formájában beszedett dollártól esik el.

De azért nem szabad elfelejtenünk, hogy a többi között a Google anycége,

az Alphabet és Facebook székhelye is a Szilícium-völgyben van.

A kaliforniai kormányzó ezidáig nem reagált a kérdésekre, melyekben Elon Musk távozásáról faggatták.

Az Index eredeti, teljes bejegyzését a témában ide kattintva olvashatják.

 

A címlapkép csupán illusztráció. A képen: elszállításra váró autók a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó üzemében a kaliforniai Fremontban 2020. május 12-én. Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. január 09. 06:47
Elon Musk elhagyja a Szilícium-völgyet Gyurcsánynak meg a Siralom-völgyet kellene elhagyni, maga előtt hajtva a krokodilképű tehenet.
fogas paduc
2020. december 12. 11:51
Budapest is így fog járni.
turáni sólyom
2020. december 11. 21:38
Valamit tud ez az Elon Musk! Talán Texas is készül kiválni a betegesen liberális USA-ból? Texas most is republikánus többségű és az is marad! Ted Cruz kormányzó a jövő ígérete.... Jön a TEXIT?
Rugo
2020. december 11. 19:49
Igaza van, mi a fenét keres zsidók között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!