Franciaországban megkezdődött a járvány negyedik hulláma

2021. július 20. 07:25

A francia kormány hétfőn változtatásokat hajtott végre a járvány elleni stratégiájában, az augusztusban hatályba lépő intézkedések a legszigorúbbak közé tartoznak Európában.

2021. július 20. 07:25
null

Gabriel Attal francia kormányszóvivő hétfőn bejelentette, hogy a kormány hétfőn változtatásokat hajtott végre a járvány elleni stratégiájában, a többi között meghatározatlan ideig mérsékelt összegű bírságokat alkalmaznának a szabályszegő üzletekkel szemben. Attal hangsúlyozta, hogy az augusztus elején hatályba lépő járványügyi intézkedések mindemellett a legszigorúbbak közé tartoznak Európában.

Franciaországban egyebek mellett kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozók számára, illetve az oltási igazolványok felmutatása lesz kötelező számos helyen, így megkövetelik azoktól, akik étterembe vagy szórakozni akarnak menni, illetve vonatra vagy repülőre akarnak szállni.

Mint mondta, a tervezett 45 ezer eurós (16 millió forint) bírságokat olyan üzletekkel szemben, amelyek nem kérik el a vendégek oltási igazolványát, egyelőre 1500 euróban (540 ezer forint) szabják meg. A bírság összege azonban progresszívan növekszik ismételt szabályszegés esetén – tette hozzá Attal. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a járványügyi ellenőrzések kezdetben azt hivatottak segíteni, hogy az emberek hozzászokjanak az intézkedések alkalmazásához, és ezért nem fognak rögtön az elején bírságolni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. július 20. 09:56
Ez az egész történet ahhoz hasonlít, mintha mindenkit arra akarnának kötelezni, minden egyébként egészséges embert, hogy csak járókerettel közlekedhet, nehogy elessen...
Camael
2021. július 20. 09:13
(X)
Bonaventura
2021. július 20. 08:23
Ha kell, akkor ütni kell. Magyarországnak nem szabad mégegyszer gyengének mutatkoznia a hazaárulókkal szemben. Egyszerűen nem engedheti meg magának ez a józan, fegyelmezett nemzet.
Jason Bourne
2021. július 20. 08:14
Kíváncsi vagyok nálunk mi lesz. Lesz e megint lockdown a sok idióta oltatlan miatt. Nem kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!